Україна програє у фіналі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна програє у фіналі

11959
У рамках підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року UEFA прийняв рішення розмістити у Варшаві Міжнародний передавальний центр, який буде вести трансляцію матчів першості. Це рішення є непрямим підтвердженням того, що фінальний матч Євро-2012 відбудеться саме там, а не в Києві. У Держкомтелерадіо стверджують, що до цього місце проведення фіналу і місце розміщення IBC збігалися. У Федерації футболу України віддали перевагу не коментувати цю інформацію.
У середу пізно ввечері державне інформаційне агентство "Укрінформ" повідомило, що виконком UEFA прийняв рішення розмістити у Варшаві Міжнародний передавальний центр (International Broadcasting Center, IBC) на час проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Він буде розташований на території виставкового центру Expo XXI.
Коментуючи рішення UEFA, у Федерації футболу Польщі заявили, що вибір між Києвом і Варшавою був зроблений на користь польської столиці з тієї причини, що вона ближча до європейських столиць, а це "буде сприяти більш короткому часу авіаперельотів і більш регулярному авіасполученню з іншими країнами континенту". Крім того, в UEFA звернули увагу на те, що Польща входить у Євросоюз, а це дозволить усунути труднощі при перетинанні кордонів персоналом IBC і перевезенні необхідного обладнання. Тим часом розміщення IBC у Варшаві фактично означає, що фінальний матч Євро-2012, який раніше планувалося провести в Україні, відбудеться в Польщі.
IBC - це комплекс апаратури, призначеної для забезпечення прямої трансляції футбольних матчів. Як відомо, за всю історію UEFA було всього два чемпіонати Європи з футболу, проведення яких розділили між собою дві держави. Євро-2000 приймали Бельгія і Голландія, а Євро-2008 - Швейцарія та Австрія. В обох випадках розташування передавального центру прямо залежало від того, у якому місті проводився фінальний матч. Так, в 2000 році IBC розмістили в Роттердамі (Голландія), а в 2008 році - у столиці Австрії Відні. Там же відбулися фінальні матчі чемпіонатів Європи.
- Як правило, місце розташування Міжнародного передавального центру збігається з місцем проведення фіналу, - розповів учора директор департаменту телебачення та радіомовлення Держкомтелерадіо Сергій Абрамов. - Коли ми одержали інформацію про розміщення IBC у Польщі, то відразу вирішили, що фінал буде проводитися у Варшаві. Формально так і повинно бути.
Разом з тим у Держкомтелерадіо підкреслюють: UEFA поки не підтверджує, що фінал чемпіонату відбудеться не в Києві.
- Сьогодні вранці ми звернулися до представників UEFA в Україні. Рішення поки нема, воно повинно бути прийнято в листопаді. Нам даний термін, щоб до цього часу вирішити всі проблеми по інших містах (Донецьк, Львів і Харків). Те, що Київ буде брати участь у чемпіонаті, сумніву не викликає, - заявив пан Абрамов. Нагадаємо, під час останньої зустрічі прем'єр-міністрів України і Польщі Юлії Тимошенко та Дональда Туска 10 липня сторони підтвердили проведення фінальної частини Євро-2012 у форматі "4х4".
Тоді ж прем'єри зробили усні заяви про те, що чемпіонат приймуть рівна кількість міст по обидва боки, а фінальний матч відбудеться в Києві на НСК "Олімпійський".
У Федерації футболу України відмовилися коментувати нову інформацію щодо місця проведення фінального матчу.
- Використовуйте тільки офіційну інформацію, надану UEFA, - порадив голова прес-служби федерації Сергій Васильєв. - До 30 листопада, коли буде затверджений остаточний список міст-учасників чемпіонату, взагалі не варто обговорювати це питання, тим більше всякого роду провокаційні повідомлення.
Тим часом джерело, обізнане про перебіг переговорів з UEFA, вважає, що рішення про розміщення IBC у столиці Польщі не залишає Україні шансів на проведення фінального матчу чемпіонату в Києві. "Можливо, в UEFA завчасно не хочуть оприлюднювати таку погану для України новину. Втім, поки є якась надія, однак дуже примарна", - відзначив співрозмовник.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас