"Ъ": Кредитори пішли на "Арсенал" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Кредитори пішли на "Арсенал"

1225
Господарський суд Києва відкрив провадження в справі про банкрутство київського заводу "Арсенал". Банкрутство ініціювала будівельна фірма "Київінвест", якій підприємство заборгувало всього 404 тис. грн. Позивач, швидше за все, намагається перешкодити приєднанню заводу до підприємства спеціального приладобудування "Арсенал", що може унеможливити стягнення боргу, вважають експерти.
Про те, що Господарський суд Києва відкрив провадження в справі про банкрутство державного підприємства "Завод 'Арсенал'", говориться в повідомленні, опублікованому вчора в газеті "Урядовий кур'єр". Відповідну постанову суд прийняв 28 липня, розпорядником майна боржника призначений арбітражний керуючий В'ячеслав Лецкан.
Попередній судовий розгляд запланований на 26 жовтня. Процедура банкрутства підприємства порушена за заявою кредитора - ЗАТ "Фірма 'Київінвест'", обсяг позовних вимог якого оцінюється в 404 тис. грн. ДП "Арсенал" уже оскаржив рішення у Київському апеляційному господарському суді.
ДП "Завод 'Арсенал'" спеціалізується на виробництві високоточних приладів для космічної і військової техніки, фотоапаратури, а також широкого спектра продукції машинобудування, хімічної та нафтогазової промисловості. Щорічний обсяг виробництва і реалізації становить понад 100 млн грн. Підприємству належить близько 22 га землі в Печерському районі Києва.
Одержати офіційні коментарі на "Арсеналі" учора не вдалося. Джерело в комісії із припинення юридичної особи ДП "Завод 'Арсенал'" (за дорученням уряду займається реорганізацією підприємства шляхом його приєднання до держпідприємства спеціального приладобудування "Арсенал") розповіло, що борг заводу перед "Київінвестом" утворився ще наприкінці 80-х - тоді компанія виконувала для нього будівельні роботи, у результаті чого завод заборгував їй 1,8 млн грн. Згідно з укладеною в 2006 році мировою угодою, підприємство повинно було повертати борг рівними частинами. "404 тис. грн - одна із частин виплат, яка була прострочена. Ця вимога незначна на тлі обороту підприємства в розмірі 100 млн грн на рік", - відзначило джерело .
Почата "Київінвестом" процедура банкрутства утрудняє процес приєднання заводу до підприємства спеціального приладобудування "Арсенал", говорить джерело в комісії. Розпорядження про це було прийнято урядом 10 квітня. "Підприємство має статус казенного - і у випадку приєднання до нього 'Арсеналу' його майно буде більш захищеним, процедура його відчуження через суд буде значно ускладнена",- додає джерело .
Зв'язатися із представниками "Київінвесту" учора не вдалося. В'ячеслав Лецкан уточнив тільки, що, за його інформацією, компанія "займається будівництвом житла", однак від більш детальних коментарів відмовився. "Київінвест" зацікавлений у блокуванні процесу приєднання заводу "Арсенал" до казенного підприємства, тому що побоюється, що "ті, хто проводить реорганізацію, можуть залишити зобов'язання на старій юридичній особі, а активи перевести на нову", припускає партнер юридичної фірми Astapov Lawyers Олег Мальський. "У цьому випадку добитися повернення боргу буде практично неможливо", - говорить він.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас