Тимошенко проти продажу банків, які рекапіталізує держава, їх колишнім власникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко проти продажу банків, які рекапіталізує держава, їх колишнім власникам

761
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко виступає проти продажу банків, які рекапіталізує держава, після їхнього відновлення колишнім власникам цих фінустанов.
Про це вона заявила в інтерв'ю телекомпанії "5 канал".
"Коли ми ці банки (ті, що рекапіталізують) поставимо на ноги, оздоровимо, вони будуть через відкриту процедуру аукціонів реалізовані потужним власникам...Ті власники, які мали ці банки, просто не можуть бути учасниками таких аукціонів, якщо вони банки довели до такого стану", - сказала вона.
Прем'єр зазначила, що за результатами аудиту банків, що рекапіталізуються, виявлено великі зловживання.
Зокрема, в одному з банків, що рекапіталізуються, виявлено випадок нецільового використання 1 млрд. гривень коштів рефінансування, отриманих у Національного банку.
Тимошенко назвала оптимальними покупцями банків, що рекапіталізуються, потужні фінансово-економічні структури, забезпечені ресурсами для підтримки фінустанов.
Як повідомляло агентство, Кабінет Міністрів має намір рекапіталізувати банк "Надра" та Укрпромбанк, які входять в групу найбільших.
10 червня Кабмін затвердив остаточне рішення про рекапіталізацію за участю держави Укргазбанку, банку "Київ" і Родовід Банку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас