Український ринок акцій у четвер закрився зростанням на фоні змішаної динаміки основних світових торговельних майданчиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у четвер закрився зростанням на фоні змішаної динаміки основних світових торговельних майданчиків

Фондовий ринок
109
Українські фондові майданчики в четвер закрилися зростанням на тлі змішаної динаміки на основних світових торговельних майданчиках. Індекс "Української біржі" - виріс на 1,21%, до 1117,47 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" - на 1,72%, до 442,37 пункту.
"Черговий рекордний оборот на "Українській біржі" і збережена активність торговців дозволили ринку продовжити зростання. Однак ситуація на світових майданчиках не настільки позитивна, у зв'язку із чим у четвер на українських біржах зросла волатильність усередині торговельної сесії. Статистика безробіття в США, що вийшла сьогодні, підтримала світовий ринок, але позитивні очікування вже були закладені в ціни, тому ми побачили зниження акцій на американському, європейському, а також російському ринках. Швидше за все, український ринок може почати коректуватися, тому що багато інвесторів будуть фіксувати прибуток перед вихідними ", - прокоментував ситуацію на біржах країни в четвер начальник відділу торгівлі цінними паперами інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Володимир Грищенко.
У свою чергу, інвестиційний консультант інвесткомпанії "Драгон Капітал" Сергій Пилипенко підкреслив, що в цілому на ринку переважали оптимістичні настрої у зв'язку з рішенням ЄЦБ і банку Англії залишити базову процентну ставку незмінною, що дозволило українським індексам завершити день на мажорній ноті.
"Як і раніше, найбільший попит сьогодні був зосереджений в акціях "Укрнафти" на очікуваннях майбутніх зборів акціонерів, а також зростання біржових цін на нафту. Гірше від ринку сьогодні виглядали акції Маріупольського заводу важкого машинобудування і Стахановського вагонобудівного заводу", - повідомив старший брокер інвесткомпанії "Альтана Капітал" Олексій Рєпін.
На думку експертів "Альтана Капітал", п'ятнична статистика безробіття в США цілком може стати "розворотною точкою", оскільки тривале зростання безробіття є основною перешкодою для виходу американської економіки із кризи.
"Якщо дані вийдуть кращими від очікувань аналітиків, то висхідний рух може протривати ще тиждень, а індекси оновлять максимуми року", - прогнозують аналітики.
Як повідомив агентству трейдер інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Олександр Ублінських, у четвер на українському ринку єврооблігацій інвестори продовжили купувати суверенні випуски.
"Україна'11 і Україна'13 показали зростання на 1% і 1,5% відповідно. У корпоративному сегменті в банківському секторі активно продовжили купувати випуски Укрексімбанку і випуск "Альфа Банку" (ALFAUA'12). Євробонди Азовсталь'11 також активно користувалися попитом: папір підріс на 1,5%. Миронівський хлібопродукт (MHPSA'11) показав зростання на 1,5%", - сказав він.
На "Українській біржі" у четвер у лідерах зростання виявилися акції Маріупольського металургійного комбінату ім.Ілліча - 19,23 %, "Стирол" - 7,43%, Укрсоцбанку - 2,56%.
За даними інвестгрупи "ТАСК", найбільше угод було укладено з акціями "Укрнафти" (181 угода на 5,8 млн грн), Укрсоцбанку (109 угод на 2,9 млн грн), Єнакіївського металургійний заводу (78 угод на 2,8 млн грн).
На "Українській біржі" у четвер укладено 740 угод на суму 22,5 млн грн.
На "ринку котирувань" ПФТС у четвер найбільше торгувалися акції "Укрнафти" - шість угод на 329,7 тис.грн, "Центренерго" - укладено п'ять угод на 226,9 тис. грн, Авдієвського коксохімічного заводу - укладено п'ять угод на 168,2 тис. грн. Подорожчали акції Маріупольського меткомбінату - 17,45%, Сумського НВО ім. Фрунзе - на 7,69%, Укрсоцбанку - на 2,38%, "Центренерго" - на 2,33%.
На ринку котирувань ПФТС було укладено 39 угод на суму 1,6 млн.грн.
За даними інвестгрупи "ТАСК", на "ринку заявок" ПФТС найбільшим інтересом в інвесторів користувалися акції "Західенерго" - укладено сім угод на 1,8 млн грн, "Запоріжсталі" - вісім угод на 1,6 млн грн, "Укрнафти" - 15 угод на 1,1 млн грн.
Подорожчали акції "Мотор-Січі" на 4,29%, Райффайзен Банку Аваль - на 2,08%, Єнакіївського метзаводу - на 1,65%, Укрсоцбанку - на 1,49%, "Укрнафти" - на 1,42%.
На "ринку заявок" ПФТС у четвер укладено 77 угод на загальну суму 8,5 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас