Ринок акцій помірно незадоволений — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій помірно незадоволений

Фондовий ринок
121
Ринок акцій у середу закрився зростанням: індекс Української біржі виріс на 1,57% - до 1103,98 пункту, індекс фондової біржі ПФТС - на 1,22%, до 434,9 пункту
У першій половині дня українські індекси росли на тлі позитивної кон'юнктури європейських майданчиків, при цьому ф'ючерси на американські індекси торгувалися в нейтральній зоні. За словами генерального директора компанії з управління активами Concorde Asset Management Григоря Пелеха, зростання європейських індексів підкріпила звітність у фінансовому секторі, зокрема найбільшого банку Великобританії Lloyds, яка виявилася кращою від очікувань. Крім того Societe Generale повідомив про прибуток у розмірі EUR309 млн. у другому кварталі, що також перевищило очікування аналітиків в EUR122 млн.
"Однак з виходом даних по ринку праці США в другій половині дня Європа та Америка пішли вниз: через побоювання, що і п'ятничні дані щодо безробіття в США виявляться гіршими від прогнозів, інвестори почали фіксувати прибуток", - відзначив пан Пелех. Крім того, на тлі даних про зростаючі запаси нафтопродуктів під тиском опинився нафтогазовий сектор.
Торговельна активність знову була високою - 21,2 млн. грн. на Українській біржі і 8,36 млн. грн. на ПФТС. "Обсяги торгів продовжували сьогодні рости на тлі насамперед зовнішніх факторів і позитивних настроїв інвесторів, - говорить керуючий директор з міжнародних продажів інвестиційної групи "Сократ" Костянтин Лісничий. - Гарна звітність банків HSBC і Barclays вселила оптимізм в інвесторів і пролонгувала ралі, яке триває вже четвертий тиждень підряд. Сьогоднішнє погашення суверенних євробондів - позитив для іміджу України, але практично нейтральна новина для ринку, оскільки інвестори очікують вересневого погашення $500 млн. "Нафтогазом" і $250 млн. Укрексімбанком".
За словами головного аналітика компанії Astrum Investment Management Юрія Бєлінського, "Укрнафта", Укрсоцбанк, Єнакіївський метзавод і Алчевський меткомбінат стали лідерами торгів на Українській біржі з більш ніж 70 угодами по кожному емітенту. При цьому Сумське НВО ім. Фрунзе виявилося лідером зростання, додавши 5,6% до ціни своїх акцій.
Після закриття торгів у Києві європейські біржі припинили зростання і почали зниження на негативній динаміці американських фондових ринків через дані про значне скорочення кількості робочих місць у приватному секторі в липні, які перевершили очікування експертів. У цілому, зовнішнє тло можна охарактеризувати, як помірковано негативне. Очевидно, цей негатив український ринок відіграє сьогодні.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас