Більшість азіатських індексів знижується після прогнозу збитку Nikon — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість азіатських індексів знижується після прогнозу збитку Nikon

Фондовий ринок
114
Більшість азіатських фондових індексів знижується в четвер після прогнозу рекордного збитку Nikon, акції видобувних компаній дорожчають слідом за зростанням цін на сировину, повідомляє агентство Bloomberg.
Низка інвесторів побоюється, що китайський центральний банк може ввести заходи, що стримують зростання обсягів кредитування.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific додав 0,2%, до 112,14 пункту. На торгах у четвер дешевшають близько 56% азіатських акцій.
Китайський Shanghai Composite упав на 3%, японський Nikkei 225 додав 0,9%.
Австралійський S&P/ASX 200 підвищився на 0,86% на новинах про несподіване збільшення числа робочих місць у країні.
Котирування акцій японської Nikon Corp., виробника обладнання для виготовлення напівпровідників, обвалилися на 12%. Чистий збиток компанії за поточний фінансовий рік, імовірно, складе 28 млрд ієн ($295 млн), у травні очікувався збиток у розмірі 17 млрд ієн.
Ціна паперів найбільшого брокера Китаю за величиною ринкової капіталізації Citic Securities Co. упала на 4,9% після заяви Народного банку Китаю про плановану точну регламентацію кредитно-грошової політики та регулюванні "належного" росту обсягу кредитування.
Вартість акцій провідного гірничодобувного концерну світу BHP Billiton Ltd. здійнялася на 1,4% на торгах у Сіднеї на тлі підвищення цін на мідь та алюміній. Ринкова капіталізація третьої за величиною компанії сектора Rio Tinto збільшилася на 1,7%.
Алюміній подорожчав на торгах у Лондоні в середу на 4%, мідь - на 2,5%.
Котирування цінних паперів австралійської Alumina Ltd. злетіли на 11%. Компанія оголосила, що базовий збиток у січні-червні склав 15 млн австралійських доларів ($12,6 млн), що виявилося істотно кращим за прогн економістів, які очікували 22 млн австралійських доларів збитку.
Курс акцій Nippon Telegraph & Telephone Corp. виріс на 2,3% після оголошення про збільшення прибутку її підрозділу стаціонарного зв'язку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас