Китай зробить юань світовою торговельною валютою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай зробить юань світовою торговельною валютою

Валюта
1216
Китай прийняв нову валютно-фінансову стратегію з метою перетворити юань протягом найближчих 3-5 років в одну із ключових валют світової торгівлі.
У такий спосіб Китай фактично відмовився від своїх попередніх спроб створити на основі прав спеціального запозичення Міжнародного валютного фонду (МВФ) альтернативну долару США світову резервну валюту.
Про це стало відомо 5 серпня в Лондоні з керівних структур фінансової "двадцятки".
"Пыд час серії консультацій із представниками адміністрації президента Барака Обами Пекін прийшов до висновку, що США не готові поступитися ні йотою від нинішнього статусу долара", - повідомив представник країни- голови "двадцятки".
При цьому він підкреслив, що Китай одночасно усвідомив, що не зможе провести кардинальну реструктуризацію своїх валютних резервів з метою скоротити в них кількість доларів США.
На сьогоднішній день, відповідно до західних оцінок, долари становлять 65 - 70% від загальних валютних резервів Китаю, що досягла позначки в 2,13 трлн дол.
В результаті Китай, відповідно до британських джерел, переглянув свою середньострокову валютно-фінансову політику й прийняв рішення активніше вводити у світову торгівлю свою національну валюту - юань.
"Мова фактично йде про інтернаціоналізації юаню ы перетворення його в одну зі світових торговельних валют", - заявив представник "двадцятки".
Шлях до цього лежить на першому етапі у включенні Китаєм у торговельні угоди із закордонними країнами положення про розрахунки в юанях. При цьому Пекін готовий зараз надавати юані на основі угод за валютними обмінами.
Відповідно до наявним тут аналітичних прогнозів, Китай зможе до 2012 р. домогтися положення, коли у світовій торгівлі щорічно будуть проводитися угоди на 2 трлн юанів.
Однак на шляху цього плану стоїть серйозна проблема: Китаю необхідно зробити юань вільно конвертованою валютою, перш ніж він зможе стати однієї з резервних валют світу, відзначають у Лондоні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас