Уманський вважає, що необхідно прискорити реструктуризацію боргів "Нафтогазу" за єврооблігаціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уманський вважає, що необхідно прискорити реструктуризацію боргів "Нафтогазу" за єврооблігаціями

Казна та Політика
168
Виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський вважає, що Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" необхідно прискорити реструктуризацію своїх боргів по єврооблігаціях.
Про це він повідомив журналістам.
"Будемо прискорювати цю роботу", - сказав він.
Він пояснив, що така позиція пов'язана з невизначеними часовими перспективами одержання кредитних коштів від Європейської Комісії та міжнародних фінансових установ.
"Переговорний процес із Єврокомісією та міжнародними фінансовими організаціями йде, але часові перспективи там незрозумілі. Я впевнений, що реструктуризація заборгованості "Нафтогазу" необхідна", - сказав заступник міністра.
Єврооблігації "Нафтогазу" були випущені в 2004 році на 500 млн. доларів зі строком обігу 5 років.
Дата погашення - 30 вересня.
Як повідомляло агентство, Міжнародний валютний фонд вітає рішення Кабінету Міністрів про реструктуризацію заборгованості Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" за зовнішніми позиками.
Постановою № 762 від 22 липня Кабмін доручив Мінфіну протягом року вжити заходів із реструктуризації заборгованості НАК за зовнішніми позиками, а також зі зменшення вартості обслуговування наданих компанії кредитів шляхом рефінансування.
В 2004 році "Нафтогазу України" випустив єврооблігації на 500 млн. доларів, погашення яких відбудеться 30 вересня 2009 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас