Банкіри прогнозують зниження ставок за депозитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри прогнозують зниження ставок за депозитами

Кредит&Депозит
1393
У другому півріччі процентні ставки за депозитами у всіх валютах будуть знижуватися, вважає Олексій Руднєв, начальник управління роздрібних клієнтів ОТП Банку.
Банкір відзначає, що протягом липня кілька великих банків зменшили прибутковість валютних депозитів у середньому на 2-3 п.п.
Називаючи причини зниження ставок, експерт відзначив, що в кризу банки відмовилися від кредитування, тому вони не можуть забезпечити високу прибутковість депозитів, як це було раніше. По-друге, процентні ставки були сильно завищені завдяки діяльності банків, які вкладали кошти в ризикові проекти: ці проекти на тлі загального зростання приносили гарні дивіденди. Але з моменту початку кризи поставили окремі фінансові установи, що надмірно захопилися ризиковими операціями, на грань дефолту.
У той же час банкір називає депозити "найпривабливішим і найнадійнішим інвестиційним інструментом". Руднєв звертає увагу на те, що золото підходить винятково для довгострокових капіталовкладень. "Разом з тим, практично неможливо спрогнозувати зміну цін на цей метал, а різниця між ціною його купівлі і продажу досить велика", - говорить експерт.
Що стосується інвестиційних сертифікатів, то через ризикованість вони підійдуть не кожному інвесторові. Олексій Руднєв відзначає, що на сьогоднішній день не багато керуючих фондів можуть похвалитися тим, що ринкова вартість сертифіката вища від номінальної. Економіст радить: "Якщо і розглядати цей інструмент, то тільки маючи досвідченого консультанта - гравця ринку".
Нерухомість як інструмент інвестування українцям не підійде через довгий строк окупності вкладення коштів і неясних перспектив ринку, вважає Руднєв.
Нагадаємо, раніше Юлія Тимошенко заявила про те, що прибутковість за депозитними програмами українських банків на рівні 22-24% річних свідчить про проблеми в цих фінустановах. Цікаво, що згідно із критерієм голови Кабміну, проблемними є такі великі вітчизняні банки як ПриватБанк, Промінвестбанк, "Фінанси та Кредит", Правекс-Банк, Альфа-банк та інші.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас