Переговори GM-Magna продовжуються, позиції сторін зближуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переговори GM-Magna продовжуються, позиції сторін зближуються

Фондовий ринок
254
Протидія General Motors відносно вибору Magna як покупця для німецького автовиробника Opel знижується, заявив в інтерв'ю агентству Bloomberg міністр економіки землі Рейнланд-Палатінат Хендрік Герінг.
"Залишається лише кілька відкритих питань між альянсом Magna/Ощадбанк і GM, вони можуть бути дозволені протягом декількох днів, якщо до цього буде політична воля", - сказав він.
Міністр очікує укладання угоди між сторонами до кінця тижня.
Заступник міністра економіки ФРН Йохен Хоманн сказав у вівторок у Берліні журналістам, що на переговорах із приводу долі Opel є "явний прогрес". Він також очікує результатів до кінця тижня.
У той же час Financial Times пише, що продаж Opel може затягтися ще на кілька тижнів через розбіжності GM і Magna, заявку якої підтримує німецький уряд.
На цьому тижні сторони продовжують переговори, намагаючись подолати розбіжності з питань використання інтелектуальної власності та долі російського бізнесу GM.
У понеділок нова рада директорів GM не прийняла ніякого рішення, його члени були лише проінформовані про перебіг переговорів.
Німецька сторона підсилює тиск на GM, домагаючись ухвалення рішення щодо Opel до вересневих виборів у парламент. У вівторок у Берліні пройшла зустріч із представниками GM, Magna і бельгійською RHJ, яка є другим основним претендентом на купівлю німецького автовиробника.
Головний переговорник від американської компанії Джон Сміт вважає, однак, пропозиція бельгійців більш проста.
Magna хотіла б одержати разом з Opel російські активи GM, які не були включені спочатку в угоду, пише FT. Мова йде про підприємство в Узбекистані, завод в Санкт-Петербурзі, права на марку Chevrolet у Росії. GM також заперечує проти надання російським партнерам прав на використання своєї інтелектуальної власності.
Однак коаліція канцлера Німеччини Ангели Меркель наполягає на виборі саме канадської Magna.
"Я не можу уявити за яких би то не було умовах, щоб федеральний уряд або влада німецьких земель змінили своє рішення відносно Magna", - заявив міністр економіки землі Тюрінгія Юрген Рейнхольц. За його словами, Magna пішла на "значні поступки", які повинні схилити керівництво GM на її користь.
Прем'єр-міністри двох із чотирьох німецьких земель, у яких розташовані заводи Opel, заявили, що урядова допомога не буде надана RHJ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас