Заборгованість із зарплати в Україні склала 1,6 мільярда гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборгованість із зарплати в Україні склала 1,6 мільярда гривень

Казна та Політика
202
Сума заборгованості із заробітної плати в Україні становить 1,6 мільярда гривень, заявив перший заступник міністра праці та соціальної політики Павло Розенко.
Разом з тим, на державних підприємствах сума заборгованості значно нижча, ніж на приватних. Також Розенко уточнив, що найбільші проблеми з виплатою зарплати - у хімічних і металургійних підприємств.
"Держава постійна вживає заходів для зменшення заборгованості. Це постійний контроль уряду та перевірки Генеральної прокуратури і Держнаглядпраці. Але державні органи мають відповідні важелі впливу лише на державні підприємства", - говорить чиновник.
При цьому він заявив, що заборгованість на приватних підприємствах - на совісті їх керівників і власників. "Але ми постійно контролюємо це питання та шукаємо шляхи виходу із цієї ситуації", - сказав він
Нагадаємо, у липні президент України Віктор Ющенко просив прем'єр-міністра Юлію Тимошенко вжити невідкладних заходів для погашення заборгованості із зарплати на підприємствах України і проінформувати його про результати цієї роботи.
Як повідомлялося, станом на 12 червня 2009 року заборгованість із зарплати в Україні становила 1, 3 мільярди гривень.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас