Тимошенко: Вето на закон про виділення Нацбанком 9,8 млрд грн на підготовку Євро-2012 буде подолано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Вето на закон про виділення Нацбанком 9,8 млрд грн на підготовку Євро-2012 буде подолано

Казна та Політика
492
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко впевнена у подоланні Верховною Радою вето на закон "Про внесення змін у закони України "Про Державний бюджет України на 2009 р." і "Про Національний банк України".
Про це говориться в поширеній прес-службою уряду заяві Тимошенко.
"Я переконана: незважаючи на протидію В.Ющенка, вето на закон по Євро-2012 буде подолано, гроші - виділені, а сам чемпіонат пройде в Україні, і пройде успішно", - говориться в заяві.
Відзначимо, учора про свою впевненість у подоланні вето заявив представник Партії регіонів Нестор Шуфрич.
Нагадаємо, учора Президент наклав вето на закон, що передбачає, що НБУ в 2009 р. повинен вносити в держбюджет крім позитивної різниці, що виникла в результаті перевищення кошторисних доходів над видатками Нацбанку за 2008 р., додаткову поквартальну оплату позитивної різниці, що виникла в результаті перевищення кошторисних доходів над видатками цього року, що приведе до збільшення платежів НБУ в державний бюджет на 9,8 млрд грн.
Відповідний закон був прийнятий Верховною радою 1 червня ц.р. - за це рішення проголосували 373 народні депутати з 441 присутнього в сесійній залі.
Відзначені надходження пропонується направити на забезпечення належного виконання заходів щодо підготовки та проведення в Україні Євро-2012, виділивши їх окремою бюджетною програмою "Реалізація Державної цільової програми з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи в 2012 р. з футболу, будівництво, реконструкція, розвиток і утримання мережі автомобільних доріг, у тому числі будівництво та реконструкцію мостів державної та комунальної власності (включаючи будівництво залізнично-автомобільного мостового переходу через р. Дніпро в м. Києві в сумі 650 млн грн), а також будівництво метрополітенів у містах Дніпропетровську, Донецьку, Києві і Харкові".
За даними Державної служби автодоріг України, на будівництво і реконструкцію доріг відповідно до державної програми підготовки до Євро-2012 плануються видатки в розмірі 42 млрд грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас