Складська нерухомість продовжує падати в ціні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Складська нерухомість продовжує падати в ціні

Нерухомість
884
Згідно з проведеним Colliers International (Україна) у квітні-липні 2009 року дослідження, рівень орендних ставок на складські приміщення був скоректований убік зниження в середньому на 25% у порівнянні з докризовими показниками.
Дані, отримані під час спеціалізованого опитування безпосередніх учасників ринку - орендарів і орендодавців високоякісних складських комплексів, - свідчать про корекцію орендних ставок у доларовому еквіваленті (у діапазоні «мінус 22-28%» залежно від типу приміщення: складські, офісні, мезонін).
За існуючими договорами оренди в 88% опитаних орендарів ставки зафіксовані в гривнях і лише в 12% - у доларах.
На думку орендодавців, найбільш затребуваними секціями для оренди на даний момент є секції до 4 000 кв.м, найменш - від 15 000 кв. м. 29% орендарів планують збільшити кількість орендованих площ в 2009 році, 71% - зберегти на колишньому рівні.
За очікуваннями тривалості поточної кризи орендарі в середньому більш оптимістичні, ніж орендодавці. Перші вважають, що криза протриває 1-2 роки, другі - 2-3 роки.
Colliers International (Україна) у квітні-липні 2009 року провела дослідження, основною метою якого було поліпшення загального розуміння ситуації на ринку складської нерухомості Києва та області, а також складання об'єктивного зрізу ринку, що могло б стати основою для прийняття рішень як орендарями так і орендодавцями.
З боку орендарів в опитуванні взяли участь в основному дистрибуторські компанії та логістичні оператори (представляючи 70% даної категорії респондентів), з боку ж власників приміщень більшість представляли девелопери правобережних складських об'єктів (сумарно 67% респондентів).
Про Colliers International
Colliers International - провідна міжнародна консалтингова компанія, що надає послуги в сфері комерційної нерухомості. Сьогодні компанія Colliers International нараховує понад 12 000 співробітників, що працюють у близько 300 офісах у більш ніж 60 країнах світу, у тому числі на території СНД і країн Балтії.
За матеріалами:
Ринок.biz
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас