Ринки акцій Азії зростають 4-ю сесію поспіль на позитивній корпоративній звітності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки акцій Азії зростають 4-ю сесію поспіль на позитивній корпоративній звітності

Фондовий ринок
59
Азіатські ринки акцій ідуть на підвищення у вівторок четверту сесію поспіль на тлі зростання сировинних цін і позитивній корпоративній звітності за другий квартал, повідомило агентство Bloomberg
Квартальні результати Panasonic Corp. перевищили прогноз, продажі Hyundai Motor Co. у США зросли.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific піднявся на 1%, до 114,20 пункту. За останні три тижні показник додав 15% завдяки позитивнішим, ніж очікувалося, результатам азіатських і американських компаній за підсумками квітня-червня. Індикатор досяг найвищого рівня з 25 вересня і наближається до значень, що спостерігалися до банкрутства інвестбанку Lehman Brothers Holdings Inc.
Японський Nikkei 225 додав на 1,2%, південнокорейський Kospi - 0,9%. Зростання відзначено на всіх відкритих для торгів фондових майданчиках регіону.
"Я не бачу ніяких негативних новин для ринку", - стверджує аналітик SMBC Friend Securities Co. Фуміюкі Наканісі.
Чистий збиток Panasonic у квітні-червні дорівнював 52,98 млрд ієн ($600 млн) порівняно із чистим прибутком на рівні 73,03 млрд ієн за аналогічний період 2008 року. Аналітики прогнозували більш значний збиток - 77,5 млрд ієн.
Виторг компанії за перший фінквартал скоротився на 26% - до 1,6 трлн ієн з 2,15 трлн ієн роком раніше. Найбільш значний спад відзначений у секторах телевізорів із пласким екраном і цифрових фотоапаратів.
Акції Panasonic подорожчали на 1,2%.
Індекс шести кольорових металів у Лондоні додав 4,9% у понеділок і підскочив до рівня 3 жовтня минулого року.
Нафтові ф'ючерси на WTI на вересень додали на торгах у Нью-Йорку 3,1% - до $71,58 за барель.
Котирування акцій найбільшого гірничовидобувного концерну світу BHP Billiton Ltd. піднялися на 4%. Вартість акцій третьої за розмірами компанії сектора Rio Tinto Ltd. збільшилася на 5,7%.
Японська Komatsu Ltd., другий за розмірами виробник дорожньо-будівельної техніки у світі, збільшила капіталізацію на 2,4%.
Курс цінних паперів провідної нафтової компанії Японії Inpex Corp. виріс на 1%, австралійської Woodside Petroleum Ltd. - на 1,7%.
Ціна акцій південнокорейського автовиробника Hyundai підвищилася на 4,1%. Компанія збирається збільшити випуск автомобілів на заводі в США після того, як обсяги реалізації автомашин Hyundai у США зросли минулого місяця на 12% порівняно з липнем 2008 року.
Продажі нових автомашин за підсумками липня знизилися в США на 12%, до 997,8 тис., і цей рівень реалізації є найвищим з літа 2008 року, свідчать дані дослідницької компанії Autodata Corp.
Найбільший банк Європи HSBC, що проводить операції також у США і Азії, несподівано зафіксував чистий прибуток за підсумками першого півріччя 2009 року завдяки зростанню доходів інвестиційного підрозділу.
Чистий прибуток банку скоротився в січні-червні на 5% - до $3,35 млрд із $7,72 млрд за аналогічний період 2008 року. Аналітики очікували, що банк повідомить про чистий збиток у розмірі $600 млн.
Акції HSBC злетіли в ціні на 7,7% на торгах у Гонконгу.
Вартість паперів найбільшого банку Японії Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. виросла на 1,7%. Провідний банк Австралії за обсягом активів National Australia Bank збільшив капіталізацію на 2,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас