Експерт: Неплатежі за комунальні послуги охоплять всю Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Неплатежі за комунальні послуги охоплять всю Україну

Казна та Політика
1811
Неплатежі населення за житлово-комунальні послуги охоплять усю Україну. Такий прогноз УНІАН зробив голова Асоціації теплотехнічних компаній України (АТКУ) Віталій Яковенко.
За його словами, приклад киян, що відмовляються платити за комунальні послуги за відверто і не аргументовано завищеними тарифами при збереженні низької якості послуг, пошириться по всій Україні.
Зокрема, він відзначив, що тільки 24% киян оплатили рахунки за ЖКП. До підвищення тарифів населення платило близько 186 млн. грн., а після - тільки 73 млн. грн., хоча міська влада розраховувала одержати близько 360 млн. грн.
На думку голови АТКУ, політична складова цього бойкоту киян незначна.
"Левова частина їх невдоволення викликана невідповідністю ціни і якості надаваних послуг, а також відсутністю альтернативи серед постачальників цих послуг і невідповідністю в розрахунках з обслуговування прибудинкових територій", - сказав він.
При цьому Яковенко підкреслив, що в регіонах при підвищенні тарифів на ЖКП в населення будуть трохи інші мотивації не платити, ніж в киян.
"Основа невдоволення в регіонах буде лежати в сфері теплопостачання і гарячого водопостачання. Саме ці сфери в регіонах найбільш проблемні, і саме тут не відбувається ніяких змін на краще. Модернізація централізованих систем не відбувається, вони руйнуються, стають усе більш небезпечними і ненадійними, а влада продовжує нав'язувати людям ці послуги і забороняти їм самим вирішувати проблеми опалення та гарячої води альтернативними системами", - пояснив голова АТКУ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас