Мінекономіки: Україна на вимогу СОТ до 7 вересня ц. р. скасує 13% надбавку до митного збору на холодильники і автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки: Україна на вимогу СОТ до 7 вересня ц. р. скасує 13% надбавку до митного збору на холодильники і автомобілі

Казна та Політика
1037
Генеральна рада Світової організації торгівлі затвердила звіт Комітету з обмежень платіжного балансу СОТ, згідно з яким запровадження в Україні 13-відсоткової надбавки до митного збору не може бути виправдане погіршенням платіжного балансу і суперечить правилам СОТ. Про ухвалення такого рішення повідомив заступник міністра економіки України Валерій П"ятницький, передає радіо "Свобода".
"Рішення Генради обов"язкове для виконання країнами-членами, тому ми виконуватимемо це рішення з урахуванням того, що є звіт Комітету, в якому написано, що ми зобов"язалися до 7 вересня ці заходи, які застосовуються щодо холодильників і автомобілів, які експортуються, скасувати", - сказав П"ятницький.
Починаючи з 6 березня ц. р., в Україні набрав чинності закон, який запроваджував 13% надбавку до митних ставок ввізного мита терміном на 6 місяців. Пізніше Кабмін скасував дію цієї надбавки при імпорті всіх товарів, окрім автомобілів і холодильників, і схвалив законопроект, який передбачає скасування цієї надбавки взагалі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас