Іпотека відродиться восени 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іпотека відродиться восени 2010 р.

Нерухомість
1914
Банки не мають доступу до дешевих ресурсів, що суттєво впливає на становлення іпотечного кредитування в країні. Паралельно із цим, низька платоспроможність населення не дає можливості фінустановам розвивати іпотеку в існуючих умовах.
Про це заявив член правління Universal Bank Віталій Шастун.
"У березні-квітні 2009 року, банки не приймали заявки на іпотечне кредитування. Уже в травні-червні цього ж року ситуація почала змінюватися в кращий бік, але можна сказати, що темпи зростання незначні. Якщо порівнювати показники за цей період з показниками минулого року, то кількість заявок скоротилася в десятки разів.
Крім того, вимоги банку до позичальників стали значно жорсткішими. Позичальникові необхідно підтвердити достатній дохід для одержання позики, а також довести надійність свого роботодавця - у компанії, у якій працює позичальник, повинні бути перспективи розвитку на найближчі кілька років.
В 2009 році іпотечне кредитування буде в’ялим, ніяких істотних поліпшень не буде. До того ж, на розвитку іпотеки відіб’ється політична ситуація в країні: багато ресурсів буде задіяно на політичні вибори. Але вже восени 2010 року можна чекати істотне поліпшення як в іпотеці, так і в банківському сегменті в цілому", - розповів банкір.
За матеріалами:
Ugmk.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас