General Motors відмовляється продавати Opel консорціуму Magna-Сбербанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors відмовляється продавати Opel консорціуму Magna-Сбербанк

Фондовий ринок
1032
General Motors усе більше схиляється до того, щоб продати Opel бельгійській RHJ. Консорціум Magna-Сбербанк може залишитися не при справах, незважаючи на активну підтримку німецького уряду. Рішення повинно бути прийнято найближчим часом.
Директори трасту, що контролює в цей час німецького автовиробника Opel, поки не підтримують пропозицію канадської Magna, що виступає в альянсі з Сбербанк РФ про купівлю компанії, повідомляє Bloomberg з посиланням на свої джерела.
Рада директорів трасту схиляється на користь пропозиції бельгійської RHJ або навіть варіанта банкрутства німецького автовиробника, але ніяк не схвалює купівлю компанії консорціумом Magna-Сбербанк, навіть незважаючи на протекціонізм німецького уряду.
Рада директорів трасту, що управляє 65% акцій Opel, складається із представників General Motors (яка прямо володіє також рештою 35% акцій Opel), а також німецької федеральної і земельної влади. GM стурбована, що продаж європейського підрозділу канадської Magna створить загрозу низці патентів, а також незадоволена включенням в угоду додаткових активів.
Міністр економіки Німеччини Карл-Теодор цу Гуттенберг хоче, щоб Magna і RHJ International - два основні претенденти на Opel, німецький підрозділ американського автовиробника General Motors, - збільшили пропозиції про інвестиції в автоконцерн, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на німецьку газету Bild am Sonntag.
Однак Deutsche Welle повідомляє про те, що німецькі політики підсилюють тиск на General Motors, і тому консорціум Magna-Сбербанк як і раніше залишається фаворитом серед претендентів на купівлю Opel.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас