GM віддає перевагу RHJ напередодні фінального рішення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM віддає перевагу RHJ напередодні фінального рішення

Казна та Політика
470
Директори трасту, що контролює в цей час німецького автовиробника Opel, поки не підтримують пропозицію канадської Magna, що виступає в альянсі з Ощадбанком РФ, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на свої джерела.
Рада директорів трасту, що управляє 65% акцій Opel, складається із представників General Motors (яка прямо володіє також рештою 35% акцій Opel), а також німецької федеральної та земельної влади. За цими даними, вона схиляється на користь пропозиції бельгійської RHJ або навіть варіанта банкрутства німецького автовиробника.
GM стурбована, що продаж європейського підрозділу канадської Magna створить загрозу низці патентів, а також незадоволена включенням в угоду додаткових активів.
На користь пропозиції RHJ говорить і дослідження, підготовлене інвестбанком Lazzard, що виступають для німецького уряду консультантом по угоді.
Рада директорів розгляне питання про продаж Opel на засіданні, яке починається 3 серпня.
На підтримку Magna виступають федеральний уряд Німеччини, а також влада земель і німецька профспілка Opel, які вважають заявку Magna більш безпечною в плані збереження робочих місць, ніж пропозицію RHJ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас