НБУ дозволив 7 банкам повертати протягом 7 років залучені раніше кредити рефінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ дозволив 7 банкам повертати протягом 7 років залучені раніше кредити рефінансування

Валюта
2055
Національний банк дозволив банкам "Надра", "Київ", "Фінанси та Кредит", Укрпромбанку, Родовід Банку, Укргазбанку та Імексбанку повертати протягом 7 років залучені раніше в НБУ кредити рефінансування.
Про це говориться в повідомленні НБУ з посиланням на постанову №438 від 28 липня.
Згідно з повідомленням, ця постанова передбачає продовження на період до 7 років терміну дії договорів по кредитах рефінансування, які були надані вищевказаним 7 банкам.
НБУ відзначає, що по всіх цих банках він раніше вніс на розгляд Міністерства фінансів пропозиції про їх рекапіталізацію за рахунок держави.
За договорами рефінансування з даними 7 банками будуть сплачуватися відсотки в розмірі облікової ставки НБУ + 0,5 процентного пункту.
НБУ також допускає, що при продовженні термінів дії договорів рефінансування застава, надавана банками в забезпечення за кредитами, буде змінена на більш ліквідну.
НБУ не наводить інформації про обсяги рефінансування, наданого вищевказаним 7 банкам.
Як повідомляло агентство, 10 червня Кабінет Міністрів затвердив остаточне рішення про рекапіталізацію за участю держави Укргазбанку, банку "Київ" і Родовід Банку.
Банки "Фінанси та Кредит" і Імексбанк припинили переговори з державою із приводу рекапіталізації, розраховуючи на власні сили.
Рішення про можливу рекапіталізацію Укрпромбанку і банку "Надра" поки остаточно не прийнято.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас