Фондові індекси в США виросли в п'ятницю на даних про ВВП, ф'ючерси в "плюсі" у понеділок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси в США виросли в п'ятницю на даних про ВВП, ф'ючерси в "плюсі" у понеділок

Фондовий ринок
100
Два із трьох основних фондових індексів США підвищилися в п'ятницю на позитивних статданих про ВВП країни. Темпи зростання Dow Jones Industrial Average були за підсумками липня, найшвидшими з 2002 року, повідомляє агентство Bloomberg.
Ф'ючерсний ринок у понеділок також тішить інвесторів позитивом: вересневий контракт на Dow Jones Industrial Average до 8:42 МСК додав 0,24%, на Standard & Poor's 500 - 0,30%.
ВВП США в другому кварталі 2009 року знизився на 1% у річному вирахуванні, тоді як аналітики в середньому прогнозували більш значне скорочення - на 1,5%.
Згідно з переглянутими даними, у першому кварталі цього року падіння ВВП склало 6,4%, ставши максимальним за 27 років, а не 5,5%, як повідомлялося раніше.
"Щораз, коли статдані виявляються кращими, ніж консенсус-прогноз, ринок демонструє позитивну реакцію", - стверджує фондовий менеджер Christiana Bank & Trust Co. Томас Ніхейм.
Споживчі витрати в США у квітні-червні знизилися на 1,2% у річному вирахуванні порівняно зі зростанням на 0,6% у попередньому кварталі.
"Найгірше, можливо, уже позаду, але не вважаю, що економіка буде зростати швидкими темпами найближчим часом", - відзначив представник 1st Source Investment Advisors Джейсон Купер.
Вартість паперів General Electric Co. виросла на 2,2%, Bank of America Corp. додав 5,9% ринкової капіталізації, акції Alcoa Inc. подорожчали на 2,6% на позитивних статданих.
Зростанню на фондовому ринку в п'ятницю сприяло також повідомлення Міжнародного валютного фонду (МВФ) про те, що відновлення економіки США, імовірно, буде "поступовим" і керівництво країни повинно бути готовим вживати заходів грошово-кредитного і фінансового стимулювання в тому випадку, якщо підйом буде невпевненим.
Палата представників Конгресу США схвалила законопроект про збільшення на $2 млрд урядових субсидій на купівлю нових автомобілів у випадку одночасноого повернення старої автомашини.
Котирування акцій автовиробника Ford Motor Co. злетіли на 8,3% на очікуваннях, що урядові програми будуть сприяти підвищенню попиту на автомобілі.
Курс цінних паперів виробника шин Goodyear Tire & Rubber Co. виріс на 7,3% - до $17,02.
Вартість акцій провідних виробників сталі в США U.S. Steel Corp. і Nucor Corp. виросла більш ніж на 1,2%, тому що ціни на сталь підвищилися в липні вперше з початку року - на 13%.
За даними Bloomberg, більше 75% компаній зі списку S&P 500, що опублікували звітність за другий квартал після 17 липня, перевищили прогнози прибутку в середньому на 10%, незважаючи на те, що порівняно із квітнем-червнем минулого року середній чистий прибуток на акцію скоротився на 32%, виторг - на 16%.
Папери газетного видання Washington Post Co. додали в ціні 7,7% - до $451,50. Зростання їхніх котирувань стало найшвидшим з березня, тому що компанія зафіксувала чистий прибуток минулого кварталу після чистого збитку за аналогічний період 2008 року.
Вартість акцій найбільшої медіа-компанії світу Walt Disney Co. опустилася на 4,2% - до $25,12, продемонструвавши найбільш різке падіння в рамках індексу Dow Jones. Виторг компанії в третьому фінансовому кварталі скоротився на 6,9% - до $8,6 млрд, що виявилося гірше очікувань аналітиків, що становили в середньому $8,81 млрд. JPMorgan Chase & Co. погіршив оцінку акцій Walt Disney з "нейтральної" до "нижче ринку".
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів піднявся на 17,15 пункту (0,19%), склавши 9171,61. У липні темпи зростання Dow Jones були найшвидшими за 7 років - 8,6%.
Standard & Poor's 500 за день підвищився на 0,73 пункту (0,07%) - до 987,48 пункту. За підсумками липня показник виріс п'ятий місяць поспіль, що стало найтривалішиим періодом підвищення з 2007 року. Приріст минулого місяця склав 7,4%
Значення індексу Nasdaq Composite знизилося в п'ятницю на 5,80 пункту (0,29%) - до 1978,50 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас