GM затягує з оголошенням покупця Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM затягує з оголошенням покупця Opel

Фондовий ринок
248
Переговори між General Motors (GM) і двома конкуруючими претендентами на купівлю контролю в її німецькому відділенні Opel можуть протривати довше, ніж очікувалося, заявив член німецької урядової групи з порятунку автовиробника Томас Шеффер.
"Процес просто недостатньо просунувся на сьогоднішній день", - сказав він.
Шеффер вважає малоймовірним, що засідання нової ради директорів GM, заплановане на 3 серпня, відбудеться. Деякі спостерігачі вважали за можливе, що на ньому буде ухвалено рішення на користь одного з потенційних покупців - RHJ International або Magna.
Раніше голова делегації американського автовиробника Джон Сміт повідомив, що очікує закриття угоди до кінця вересня.
Нагадаємо, 20 липня GM одержав три фінальні заявки від претендентів на купівлю європейського підрозділу Opel/Vauxhall - від Magna і Ощадбанку, бельгійської RHJ і китайської BAIC. 23 липня в компанії заявили, що виключають із переговорів китайську компанію BAIC.
Нагадаємо також, що альянс Magna і Ощадбанку змінив свою пропозицію щодо купівлі Opel. Нова пропозиція передбачає, що Magna International і Ощадбанку буде належати по 27,5% акцій Opel, а не по 20% і 35% відповідно, як повідомлялося раніше. Партнери планують інвестувати в компанію близько 700 млн євро, в обмін розраховуючи одержати гарантії з боку уряду Німеччини в розмірі 4,5 млрд євро.
Як повідомлялося, уряд ФРН схиляється убік продажу Opel Ощадбанку і Magna. Уряд натякнув керівництву GM, що, якщо воно продасть свій європейський автобізнес комусь іншому, ФРН може відмовитися від пропозиції про надання державної допомоги автовиробникові. На підтримку Ощадбанку і Magna висловлювалася і влада німецьких земель, на території яких розташовані заводи автовиробника Opel.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас