ФДМУ планує розпочати продаж акцій обленерго у вересні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМУ планує розпочати продаж акцій обленерго у вересні

Казна та Політика
254
Починаючи з вересня 2009 р. Фонд держмайна України(ФДМУ) планує продати контрольні пакети акцій 15 енергорозподільчих компаній.
Про це на прес-конференції повідомив в.о. голови ФДМУ Дмитро Парфененко, передає кореспондент РБК-Україна.
Він відзначив, що пакети акцій ще трьох обленерго раніше вже були виставлені на продаж, проте поки не куплені. "Уряд прийняв рішення про початок процедури приватизації контрольних пакетів енергорозподільчих компаній, які входять до статутного фонду НАК "Енергетична компанія України" (НАК "ЕКУ"), - сказав Парфененко.
Він підкреслив, що ФДМУ не виставлятиме на продаж ці пакети одночасно. "Це (рішення Кабміну) не означає, що всі ці 15 пакетів одночасно виставлятимуться на продаж, що ринок впаде, що ми все пускаємо з молотка", - наголосив Парфененко.
Він додав, що ФДМУ проведе ретельну роботу зі встановлення чіткої аргументованої послідовності виставляння на продаж цих об'єктів. На сьогодні, за його словами, триває робота з підготовки до приватизації обленерго, зокрема вирішується питання вилучення пакетів акцій із статутного фонду НАК "ЕКУ" і передача їх ФДМУ.
Парфененко відзначив, що у випадку, якщо всі процедури будуть проведені швидкими темпами, то перший аукціон із продажу може бути оголошений у вересні 2009 р.
Нагадаємо, що в травні ц.р. ФДМУ продав блокуючі пакети "Львівобленерго" і "Чернігівобленерго" відповідно за 200 і 178 млн. гривень.
Відзначимо, що в лютому 2008 р. Кабінет міністрів передав блокуючі пакети 6 обленерго ФДМУ, потім скасував своє рішення, але в травні 2009 р. знову передав їх Фонду для продажу. У 15 обленерго державі належать контрольні пакети акцій, якими управляє НАК "ЕКУ".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас