S&P підтвердив рейтинг Києва ССС+ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підтвердив рейтинг Києва ССС+

424
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's підтвердило рейтинг Києва на рівні ССС+. Про це сказано в повідомленні S&P.
"Ми підтверджуємо довгостроковий кредитний рейтинг емітента й рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу міста Києва на рівні "ССС+" і виводимо рейтинги зі списку CreditWatch з негативним прогнозом", - сказано в повідомленні.
S&P зазначає, що рейтинги Києва відображають високий рівень боргового навантаження міста, значний валютний ризик і потреби в рефінансуванні короткострокового боргу.
Негативний прогноз відображає прогноз за рейтингами України, а також структуру боргу з високим рівнем ризику, низькі показники ліквідності й погіршення фінансових показників міста.
Стримуючий вплив на рейтинги Києва має також обмежена фінансова гнучкість, характер системи міжбюджетних відносин, зниження доходів, що негативно впливає на виконання бюджету, і умовні зобов'язання, пов'язані з міськими підприємствами.
Позитивний вплив на рівень рейтингів робить роль Києва як економічного й фінансового центру України, відносно диверсифікована економіка міста з високим, за мірками України, рівнем добробуту, а також очікувана підтримка з боку центрального уряду в пролонгації або рефінансуванні короткострокового боргу Києва.
Як повідомлялось, у лютому Standard&Poor's знизило рейтинги Києва, Львова, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Луганська, Одеси й Криму з рівня В до рівня ССС+.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас