Єврокомісія: Україна взяла на себе зобов'язання щодо реформування газового сектору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія: Україна взяла на себе зобов'язання щодо реформування газового сектору

Енергетика
321
У Європейській комісії заявляють, що український уряд взяв на себе низку зобов'язань щодо реформування газового сектору, що дозволяють одержати кредит від міжнародних фінансових інститутів. Про це повідомив представник Єврокомісії Марк Грей.
"Прем'єр-міністр Тимошенко вчора надала як міжнародним фінансовим інститутам, так і Європейській комісії низку зобов'язань із часовими рамками щодо реформування газового сектору", - сказав, зокрема, М.Грей. "У вівторок МВФ виділив Україні третій транш кредиту за програмою stand-by у розмірі 3,3 млрд. дол., положення якого вперше дозволяють використовувати його для закупівлі газу. Це є важливим елементом загального пакета", - додав представник ЄК.
Як повідомлялося, 28 липня ц.р. Рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила виділення Україні третього траншу кредиту stand-by у розмірі 3,3 млрд. дол. 24 липня в Брюсселі представник ЄК М.Грей відзначив прогрес на переговорах з Україною, що стосуються кредиту на газ і здійснення реформ.
"Сторони близькі до угоди про необхідні коротко- і середньострокові зобов'язання української влади щодо реформ українського газового сектору, які зроблять можливим для міжнародних фінансових інститутів підготувати пакет підтримки для України", - відзначалося, зокрема, у заяві за підсумками третього раунду технічних консультацій між Єврокомісією, Україною і міжнародними фінансовими інститутами, що відбувся в Києві.
М.Грей відзначив, що пакет підтримки буде направлений на допомогу при вирішенні складностей з накачуванням газу в підземні сховища газу, а також на допомогу в реформуванні і модернізації газового сектору.
"Партнери продовжать інтенсивно співробітничати в найближчі дні", - відзначив тоді представник Єврокомісії.
29 липня, Уповноважений Президента України з питань міжнародної енергобезпеки Богдан Соколовський заявив, що чергове виділення траншу кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ), останні домовленості з Єврокомісією і міжнародними фінансовими інститутами, а також реформи газового ринку України є достатніми умовами для проведення розрахунків за російський газ до кінця цього року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас