МВФ очікує чергового перегляду програми співробітництва з Україною у жовтні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ очікує чергового перегляду програми співробітництва з Україною у жовтні

616
Черговий, третій, перегляд програми співробітництва України і Міжнародного валютного фонду (МВФ), підтриманої кредитом stand-by, відбудеться, найімовірніше, у жовтні поточного року, повідомила глава місії МВФ в Україні Джейла Пазарбазіолу.
За її словами, цитованими на сайті фонду в четвер, до цього часу місія буде перебувати в тісному контакті з українською владою із приводу підготовки бюджету на 2010 рік і продовження програми оздоровлення банків.
Дж.Пазарбазіолу додала, що під час третього перегляду програми, МВФ готовий також уважно проаналізувати відповідність загального розміру кредиту stand-by SDR11 млрд потребам України, особливо в додатку до потреб на 2010 рік.
При цьому голова місії дала зрозуміти, що фонд відкритий до діалогу щодо питання про можливе збільшення програми, але підкреслила, що в цей час вона фінансується адекватно.
Як повідомлялося, у Міністерстві фінансів України очікують, що переговори із МВФ про надання наступного траншу кредиту можуть початися вже наприкінці вересня.
МВФ затвердив кредитну програму stand-by для України загальним обсягом SDR11 млрд ($17,1 млрд за поточним курсом) на початку листопада минулого року і тоді ж виділив перший транш. Рішення про виділення третього траншу в рамках цієї програми рада директорів МВФ прийняла 28 липня: країні виділено $3,3 млрд.
Загальна сума виділених Україні на даний момент траншів за програмою stand-by склала SDR7 млрд ($10,9 млрд).
Передбачається, що четвертий транш за підсумками третього перегляду складе SDR2,5 млрд (близько $3,9 млрд). Розміри п'ятого-восьмого траншу визначені в SDR375 млн кожний. Вони будуть виділятися за підсумками щоквартального перегляду програми.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас