ЖЕКи проводять рейди по квартирах з нульовою реєстрацією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЖЕКи проводять рейди по квартирах з нульовою реєстрацією

3652
Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко доручив ЖЕКам перевірити квартири, у яких ніхто не прописаний. На думку чиновників, хазяї таких квартир здають житло в оренду та ухиляються від оплати комунальних послуг.
За даними КП "Головний інформаційно обчислювальний центр", у Києві налічується близько 100 тис. квартир, у яких ніхто не прописаний. З них тільки в 42 тис. проживають хазяї та оплачують комунальні послуги. 32 тис. квартир з нульовою реєстрацією перебувають в управлінні ЖБК, ОСББ і приватних ЖЕКів. Керівництво цих установ стимулює мешканців установлювати лічильники, або будинки обладнані приладами обліку з самого початку.
В інших 26 тис. квартирах теоретично ніхто не проживає, але чиновники підозрюють, що таке житло здається в оренду. При цьому хазяї навмисне не встановлюють прилади обліку, оплачуючи тільки послуги ЖЕКів та опалення. Відповідно, гаряча і холодна вода в цих будинках використовується, а борг за неї перед енергопостачальними компаніями лягає на житлові контори.
Перевірка буде проводитися протягом місяця за участі представників ЖЕКів і дільничних міліціонерів. Якщо у квартирі будуть виявлені ознаки населеності, представники ЖЕКів буду складати протокол із зазначенням числа мешканців. На підставі протоколів обслуговуючі організації будуть виставляти хазяям квартир рахунки.
Тим часом, експерти вважають, що встановити в правовому полі наявність мешканців, зайшовши ненадовго у квартиру, практично не можливо, тому що ввійти у квартиру всупереч бажанню мешканця не можуть навіть представники правоохоронних органів, якщо в них немає дозволу суду. Свідчення сусідів про те, що в даній квартирі хтось проживає, легко оскаржити. На думку експертів, виходом із цієї ситуації може бути встановлення приладів обліку у всіх будинках.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас