У Києві відкриють центр зайнятості для заробітчан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві відкриють центр зайнятості для заробітчан

340
Виходячи з того, що на київському ринку праці трудиться більше приїжджих, ніж киян, Київський міський центр зайнятості обмірковує можливість відкриття центру тимчасової зайнятості для приїжджих.
Заробітчан приваблюють у Київ високі заробітки, повідомляє "1+1". За даними Держкомстату, у столиці минулого місяця була найвища зарплата - 3066 гривень.
У столичному центрі зайнятості стверджують, що з початку року київські підприємства працевлаштували майже 69 тис. осіб, 36 тис. серед яких - іногородні. Крім того, за словами експертів, улітку іногородніх працівників-кандидатів стало більше ще й за рахунок випускників вузів.
Як повідомлялося раніше, заробітчани повертаються з регіонів у Київ. Збільшення числа приїжджих рекрутери пояснюють тим, що роботодавцям вигідно їх працевлаштовувати, суттєво заощаджуючи на зарплатах. Крім того, орендні ставки на квартири в столиці помітно знизилися в порівнянні з даними на кінець 2008 року, тому знімати житло в Києві стало доступніше, особливо в складчину.
Як правило, шукають роботу в Києві заробітчани із прилеглих областей і областей, найбільш постраждалих від кризи. Так, із Чернігівської області в Київ приїхало 1,8 тис. осіб, з Харківської – 1,7 тис., з Житомирської – 1,6 тис. заробітчан. Найменше прагнуть потрапити в столицю жителі Волинської та Закарпатської областей, звідки працювати в Київ приїхало тільки 300 людей.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас