Робоча група почала розробку міждержавної програми інноваційного співробітництва країн СНД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робоча група почала розробку міждержавної програми інноваційного співробітництва країн СНД

239
Робоча група приступила до розробки міждержавної цільової програми інноваційного співробітництва держав-учасників СНД, повідомив голова робочої групи, заступник міністра економіки України Валерій Мунтіян.
Як повідомлялося, у робочу групу входять представники органів виконавчої влади держав СНД зі статусом не нижче заступника міністра, відповідальні за інноваційний розвиток. Рада голів урядів країн СНД визначила Мінекономіки України замовником-координатором, відповідальним за розробку і реалізацію цієї міждержавної цільової програми.
В.Мунтіян підкреслив, що відсутність чіткої програми міждержавного інноваційного розвитку СНД несе загрозу національній безпеці СНД.
За його словами, міждержавна програма допоможе відновити широку кооперацію наукових виробничих комплексів і залучати світові інвестиційні потоки.
Заступник міністра також додав, що "такий документ допоможе сконцентрувати інтелектуальний потенціал країн Співдружності на здійснення інноваційного прориву, спрямованого на подолання наслідків фінансової кризи та проведення модернізації економіки для переходу на новий технологічний уклад".
В.Мунтіян також повідомив, що проект програми буде винесений на засідання Ради голів урядів країн СНД, а згодом - на затвердження Радою голів держав Співдружності. За його словами, як очікується, програма може бути затверджена на Раді голів держав країн СНД в 2011 році.
В.Мунтіян відзначив, що реалізація програми буде фінансуватися з бюджетів держав, будуть також залучатися інші кошти, у тому числі кошти бізнес-структур.
За його словами, офіційним представником від України в розробці даної програми буде Державне агентство України з інвестицій та інновацій.
Міждержавна цільова програма інноваційного співробітництва передбачає співробітництво на період до 2020 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас