Генпрокуратура виявила порушення у діяльності Держфінпослуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура виявила порушення у діяльності Держфінпослуг

550
Генеральна прокуратура України під час перевірки діяльності Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) виявила кілька порушень дотримання вимог відповідних законів.
Як повідомила прес-служба Генпрокуратури, установлене порушення законів України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг", "Про страхування", "Про кредитні спілки".
Під час перевірки виявлені численні порушення при видачі ліцензій. Окремим фінустановам вони видані на підставі документів, які не відповідали ліцензійним умовам або з порушенням установлених строків. Комісія не забезпечила облік інспекційних перевірок, вжитих заходів впливу і контроль над реальним усуненням виявлених порушень у діяльності фінансових установ.
Крім того, Держфінпослуг тривалий час не пред'являє позови про примусове стягнення штрафів, які не оплачені фінансовими установами в добровільному порядку. Контроль над реальним виконанням судових рішень про стягнення штрафів не ведеться, матеріали для їх примусового виконання в державну виконавчу службу не направляються.
Також приймаються незаконні рішення про застосування заходів впливу та звільнення від відповідальності, які опротестовані Генпрокуратурою України. Крім цього, виявлені істотні порушення положень закону України "Про звернення громадян", допущені з вини посадових осіб Держфінпослуг.
За результатами цієї перевірки голові Держфінпослуг внесено подання, у якому вимагається притягти винних до відповідальності, принесено п'ять протестів, які вже розглянуті і задоволені. Крім того, дана інформація направлена прем'єр-міністрові України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас