Уряд передав газорозподільчі мережі 42 газових компаній "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд передав газорозподільчі мережі 42 газових компаній "Нафтогазу"

Енергетика
594
Державні газорозподільні мережі 42 регіональних газопостачальних компаній (обл- і міськгази) передаються на баланс дочірньої компанії Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".
Відповідне розпорядження Кабінету міністрів №775 від 10 червня опубліковане в четвер в урядовій газеті "Урядовий кур'єр".
Згідно з ним, газорозподільні мережі втрачають ВАТ "Вінниця-", "Волинь-", "Гадячгаз", "Дніпропетровськгаз", "Дніпрогаз", "Донецькміськгаз", "Донецькоблгаз", "Житомиргаз", "Закарпатгаз", "Запоріжгаз", "Івано-Франківськгаз", "Київоблгаз", "Кіровоградгаз", "Коростишевгаз", "Кременчукгаз", "Криворіжгаз", "Кримгаз", "Львівгаз", "Луганськгаз", "Лубнигаз", "Макіївкагаз".
У список також увійшли "Маріупольгаз", "Мелітопольгаз", "Миколаївгаз", "Одесагаз", "Полтавагаз", "Рівнегаз", "Севастопольгаз", "Сумигаз", "Тернопільгаз", "Тернопільміськгаз", "Тисменицягаз", "Уманьгаз", "Харківгаз", "Харківміськгаз", "Херсонгаз", "Хмельницькгаз", "Чернівцігаз", "Черкасигаз", "Чернігівгаз", "Шепетівкагаз", "Козовагаз і "Києво-Святошинськгаз".
Крім того, дочірньому підприємству "Нафтогазу" будуть передані також газорозподільні мережі, що перебувають на балансі інших "дочок" НАК: "Газ України", "Укртрансгаз", "Укргазвидобування" і "Чорноморнафтогаз".
Раніше передбачалося, що такою дочірньою компанією НАК визначить "Укргазмережі", створене на початку 2007 року для обслуговування об'єктів державних газорозподільних мереж. Ця компанія з 1 травня 2007 року почала обслуговувати державні газорозподільні мережі на території Чернівецької області, які раніше експлуатувало ВАТ "Чернівцігаз". Плани щодо передачі мереж інших компаній, що вже тоді озвучувалися, реалізовані не були.
Як повідомлялося, уряд кількаразово заявляв про плани передачі газорозподільних мереж, що залишаються згідно з українським законодавством у державній власності, на баланс "Нафтогазу" для поліпшення його фінансового становища і підвищення контролю над газопостачанням.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас