Що буде з єврооблігаціями Нафтогазу? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з єврооблігаціями Нафтогазу?

Фондовий ринок
632
Невизначеність щодо долі єврооблігацій НАК "Нафтогаз України" у цей час зберігається.
Таку думку висловив УНІАН старший аналітик компанії Astrum Investment Management Сергій Фурса.
На його думку, заява виконувача обов'язків міністра фінансів Ігоря Уманського свідчить, що уряд залишає за собою право дати задній хід процесу реструктуризації у випадку різкої реакції ринку. На тлі інформації про реструктуризацію вартість єврооблігацій "Нафтогазу" уже знизилася з 92% до 70%-75% від номіналу, повідомив аналітик. За його оцінками, вона має подальший потенціал падіння.
При цьому, додав аналітик, "реструктуризація квазісуверенної заборгованості ускладнить для України і квазісуверенних позичальників повернення на первинний ринок в 2010 році, що повинно враховуватися урядом у процесі ухвалення рішення".
Крім того, Фурса вважає ще одним негативним моментом реструктуризації ускладнення реалізації брюссельських домовленостей з ЄС, оскільки розподіл "Нафтогазу" на компанії з різним видом операційної діяльності (видобуток, транзит і торгівля імпортним газом) стане неможливим на термін обігу нових паперів. На його думку, уряд не готовий до конфронтації з міжнародними інвесторами, у тому числі в процесі переговорів із МВФ.
Таким чином, аналітик рекомендує інвесторам "зайняти жорстку позицію в переговорах з урядом і домагатися або погашення єврооблігацій вчасно, або максимально лояльних умов реструктуризації".
Як повідомляв УНІАН, в.о. міністра фінансів Ігор Уманський сьогодні заявив, що Міністерство фінансів планує найближчим часом почати переговори із кредиторами НАК "Нафтогаз України" про реструктуризацію боргів компанії.
"У принципі, ми вже починаємо (переговори)… Як вони закінчаться, будемо дивитися", - сказав він.
Уманський підкреслив, що закон України про Держбюджет передбачає перегляд умов із кредиторами НАК "Нафтогаз України", які діяли на 1 січня поточного року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас