UBS і влада США: Новий раунд битви за інформацію про рахунки клієнтів банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

UBS і влада США: Новий раунд битви за інформацію про рахунки клієнтів банку

Казна та Політика
579
Швейцарському банку UBS поки не вдалося домовитися з американським податковим управлінням щодо недоторканності інформації про рахунки клієнтів банку. Судові слухання по цій справі почнуться у федеральному суді Майамі на наступному тижні, 3 серпня.
А в найближчу п'ятницю сторони повинні будуть відзвітувати про те, наскільки просунулися їхні переговори щодо досягнення компромісу в цьому питанні. Представники UBS повідомили Dow Jones про те, що суддя Алан Голд запропонував відкласти слухання на тиждень і перенести початок на 10 серпня, однак жодна зі сторін на це не погодилася. Якщо до завтрашнього дня сторони формально не врегулюють свою суперечку, то в п'ятницю події можуть розвиватися за двома сценаріями. Перший з них передбачає угоду сторін про те, що вони близькі до досягнення компромісу, тоді не виключена відстрочка. Другий варіант передбачає, що переговори перериваються без урегулювання, а значить, суд у понеділок приступить до слухань у справі.
Нагадаємо, що Штати підозрюють порядку 50 тис. клієнтів UBS у використанні "сірих" схем уникнення податків і вимагає від UBS надання відомостей про їхні рахунки. UBS зі свого боку не має наміру добровільно надавати ці дані, апелюючи до швейцарського законодавства, яке забороняє розголошення інформації про приватні рахунки.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас