Тігіпко вважає, що найближчим часом не варто очікувати прибутків від банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко вважає, що найближчим часом не варто очікувати прибутків від банків

784
Колишній голова Національного банку України Сергій Тігіпко вважає, що не варто найближчим часом очікувати прибутків від комерційних банків. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Кіровограді.
На запитання, чому більшість українських комерційних банків у першій половині 2009 року показали збитковий результат, С.Тігіпко відповів, що "не бачить у цьому нічого дивного".
"Сьогодні в Україні практично нічого не робиться для поліпшення економічної ситуації. Нема програми боротьби із кризою. Не було консолідованої політики Кабінету міністрів, Національного банку і Президента", - вважає він.
За його словами, це привело до того, що ті підприємства, які раніше працювали із прибутком, потроху стають збитковими.
"Як тільки підприємство стає збитковим, комерційний банк повинен перерахувати резерви відносно свого кредитора. Якщо він учора генерував прибуток, а сьогодні збитки, на нього потрібно більше зарезервувати. Збільшення резервів – це збитки. Сьогодні банки переоцінили нерухомість, оскільки вона втратила цінність, подивилися на своїх позичальників і ужили відповідних заходів.
Очікувати від банків прибутків найближчим часом не варто", - вважає С.Тігіпко. Як повідомлялося, українські банки в січні-червні ц.р. отримали збиток 10,2 млрд. грн. проти 5,3 млрд. грн. прибутку роком раніше.
За підсумками роботи в 1-му кварталі 2009 року близько 40 банків показали збитки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас