Аналітики: Світові ціни на цукор цього року можуть досягти максимуму 28 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Світові ціни на цукор цього року можуть досягти максимуму 28 років

Аграрний ринок
676
Ціни на цукор цього року можуть досягнути максимуму 28 років і перевищити 19,73 цента за фунт у результаті несприятливих погодних умов у Бразилії та Індії, що є найбільшими виробниками цукру у світі, пише газета The Financial Times.
Цукор уже подорожчав з початку року до максимального значення з липня 2006 року, ціна на цукор-сирець досягла 18,5 цента за фунт, на цукор-пісок - $485 за тонну.
"Ризик підвищення цін зберігається, незважаючи на їх нинішній високий рівень, - відзначив голова Imperial Sugar, одного з найбільших виробників цукру в США, Джон Шептор. - Ціни можуть значно вирости".
Трейдери і голови провідних підприємств галузі очікують, що вартість цукру-сирцю цього року перевищить 20 центів за фунт, цукру-піску - $500 за тонну.
На ринку наявного товару дефіцит пропозиції буде відзначатися з листопада по квітень, до цього часу може мати місце невелика корекція, прогнозують трейдери.
Страйк-ціна колл-опціонів у цей час становить 30 центів.
Ціни на цукор почали підвищуватися після настання посухи в Індії, що є найбільшим у світі споживачем і другим за розміром виробником цукру, внаслідок чого очікується зниження врожаю в 2009-2010 роках.
У Бразилії, найбільшому у світі виробнику та експортерові цукру, ситуація прямо протилежна: дощі і низькі температури.
"Через погану погоду дефіцит на світовому ринку цукру може досягти історичних масштабів, а це незаперечний фактор різкого зростання цін", - резюмує аналітик Barclays Capital Ніколас Сноудон.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас