Мінфін: Питання видачі Україні наступного траншу кредиту МВФ може бути розглянуто в кінці вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Питання видачі Україні наступного траншу кредиту МВФ може бути розглянуто в кінці вересня

657
Питання про видачу Україні наступного траншу кредиту МВФ може бути розглянуто в кінці вересня 2009 р. Про це заявив в.о. міністра фінансів Ігор Уманський журналістам. "Відповідно до попередніх домовленостей, це мав бути листопад. Зараз МВФ розглядає можливість, швидше за все, подібне рішення може бути ухвалене, що перегляд термінів може бути прискорений. Можливо вересень, кінець вересня. Думаю, що місія МВФ може вже приїхати до України", - сказав він.
В.о. міністра уточнив, що ситуація з видачею Україні наступного траншу кредиту МВФ залежатиме від того, як Україна виконає взяті раніше на себе зобов'язання, зокрема в банківській сфері. І.Уманський також відзначив, що програма співпраці з МВФ розрахована і на 2010 р. "Ще будуть транші на 2009-2010 рр. поквартально. Наступний - більше 2 млрд дол., а далі по 750 млн долл.", - сказав І.Уманський.
Нагадаємо, виконавча рада МВФ сьогодні схвалила перерахування Україні третього кредитного траншу у розмірі 3,3 млрд дол. в рамках дворічної програми резервного кредитування (stand-by) на 16,4 млрд дол. З урахуванням цього траншу загальна сума кредитних коштів, виділених Києву за програмою МВФ, склала на сьогоднішній день 10,9 млрд дол. Угода між Україною і МВФ була затверджена 5 листопада 2008 р. За інформацією прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, кошти надійдуть Україні до кінця поточного тижня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас