Тимошенко: Аграрний фонд відмовився від спотових закупівель зерна на користь заставних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Аграрний фонд відмовився від спотових закупівель зерна на користь заставних

Аграрний ринок
421
Аграрний фонд України відмовився від спотових закупівель зерна на користь заставних. Про це повідомила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко сьогодні на засіданні уряду.
"Аграрний фонд буде закуповувати зерно виняткове за заставними цінами, щоб у більшості сільськогосподарських підприємств була можливість закупити зерно. Спотові контракти ми не будемо укладати, поки існує така тривожна ситуація на ринку і йде зниження спекулянтами, які скуповують зерно, штучне зниження ціни на зерно", – сказала вона.
Прем'єр-міністр пояснила, що при заставній процедурі закупівлі зерна підприємства зможуть реалізувати зерно за реальними цінами і повернути державі заставну суму. "В Аграрному фонді передбачений повний обсяг фінансових ресурсів для закупівлі зерна", – підкреслила Ю.Тимошенко.
Також вона повідомила, що сьогодні на засіданні уряду планується затвердити рішення про спрощення всіх процедур закупівлі зерна в Аграрний фонд.
Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України постановою №655 від 1 липня 2009 року "Про формування державного продовольчого резерву в 2009 році" дозволив Аграрному фонду здійснювати у встановленому порядку для формування державного продовольчого резерву закупівлю продовольчого зерна врожаю 2009 року, не пов'язану з державним ціновим регулюванням.
Зокрема, згідно з документом, фондом дозволяється проводити закупівлю зерна за середньозваженими цінами, які склалися протягом трьох останніх торговельних сесій на Аграрній біржі та сертифікованих нею акредитованих товарних біржах, а у випадку їх зменшення нижче рівня встановленої мінімальної ціни – за мінімальними цінами, установленим для об'єктів державного цінового регулювання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас