Microsoft і Yahoo! об'єднують свої пошуковики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft і Yahoo! об'єднують свої пошуковики

1209
Компанії Microsoft і Yahoo! домовилися про партнерство в сфері пошукових технологій, пише The Wall Street Journal з посиланням на анонімні джерела.
Згідно з умовами нової угоди, про яку, як повідомляє видання, офіційно буде оголошено в середу, 29 липня, Yahoo! замінить свій пошуковий сервіс на розробку Microsoft під назвою Bing і сконцентрується на продажі реклами. Фінансові деталі партнерства не розголошуються.
Як повідомляється, Yahoo! буде продавати рекламні майданчики не тільки на сторінках свого порталу, але й на деяких сайтах Microsoft. Один зі співрозмовників видання додав, що в рамках партнерства кожна зі сторін сконцентрується на своїй сфері угоди, що, найімовірніше, означає відмову Yahoo! від подальшого розвитку своїх власних розробок в сфері пошуку.
Джерела газети відзначають, що основною метою угоди є конкуренція з лідером в сфері інтернет-реклами компанією Google.
1 лютого 2008 року Microsoft почала спробу ворожого поглинання Yahoo!, запропонувавши акціонерам порталу продати свої акції за 44,6 мільярда доларів. Тривалі переговори, протягом яких сторони то підтверджували свій інтерес до угоди, то відмовлялися від неї, привели до звільнення творця Yahoo! Джеррі Янга з посади гендиректора компанії і до відмови Microsoft від купівлі як порталу цілком, так і пошукового сервісу окремо.
На початку червня 2009 року Microsoft представила свій новий пошуковий сервіс Bing, який зумів трохи більше ніж за два тижні захопити 12% пошукового ринку США.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас