GM ще не визначився з покупцем Opel, але розраховує на закриття операції до кінця вересня 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM ще не визначився з покупцем Opel, але розраховує на закриття операції до кінця вересня 2009 р.

205
Американський автоконцерн General Motors Corp. (GM) ще не визначився з вибором покупця його європейського підрозділу Opel, хоча як і раніше розраховує, що операція буде закрита до кінця вересня 2009 р. Про це повідомив в офіційному блозі GM Europe глава переговорів по Opel з боку американського концерну Джон Сміт. За його словами, "це складні переговори, в яких вирішуються дуже складні питання". "Обидві заявки (від консорціуму Magna-Сбербанк і від бельгійського інвестфонду RHJ) обіцяють як можливості, так і труднощі, обидві розрізняються тим, як вони можуть бути реалізовані", - заявляє представник GM.
Кажучи про пропозицію російсько-канадського консорціуму, Дж.Сміт відзначив, що "заявка, яку раніше отримав GM, містила елементи, що стосуються інтелектуальної власності і діяльності GM в Росії, які просто не можуть бути реалізовані". General Motors продовжує вести консультації з Magna, направлені на те, щоб зробити заявку консорціуму здійснимою, вказав Дж.Сміт.
Що стосується заявки RHJ International, то вона припускає "набагато простішу структуру операції, яку буде легко реалізувати". Пропозиції RHJ залишаються "обґрунтованим і життєздатним варіантом", тоді як труднощі із заявкою Magna ще не врегульовані, відзначив Дж.Сміт.
Нагадаємо, що за контрольний пакет Opel ведуть боротьбу канадський виробник автокомпонентів Magna, що виступає в партнерстві зі Сбербанком Росії, і бельгійський інвестиційний фонд RHJ International. Magna і Сбербанк розраховують отримати по 27,5% акцій Opel та інвестувати в європейську компанію близько 500 млн євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас