МВФ схвалив виділення Україні третього траншу кредиту у розмірі 3,3 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ схвалив виділення Україні третього траншу кредиту у розмірі 3,3 млрд дол.

5211
Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) пізно ввечері у вівторок схвалила виділення Україні $3,3 млрд третього траншу кредиту в рамках програми stand-by.
Фонд, говориться в прес-релізі організації, відзначив початі урядом України кроки зі зниження непріоритетних видатків бюджету, підвищення стійкості газового сектору. Зокрема, владою країни був прийнятий графік підвищення внутрішніх цін на газ до міжнародного рівня, підвищена фінансова прозорість Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України".
Рада директорів МВФ схвалила виправлення до критеріїв виконання програми Україною в частині дефіциту державного бюджету країни у світлі розширення прогнозного значення дефіциту держбюджету - за рахунок включення в нього дефіциту НАК "Нафтогаз України".
"Фінансова напруга в останні місяці знизилася, іде швидка адаптація платіжного балансу. У той же час падіння виробництва носить більш яскраво виражений, ніж очікувалося, характер, що вимагає подальших значних коректувань політики", - цитується в прес-релізі МВФ перший заступник директора-розпорядника Фонду Джон Ліпські.
Як повідомлялося раніше, МВФ затвердив кредитну програму stand-by для України загальним обсягом SDR11 млрд ($16,4 млрд) на початку листопада минулого року і тоді ж виділив перший транш.
Загальна сума виділених Україні на даний момент траншів за програмою stand-by склала SDR7 млрд ($10,9 млрд).
Щоб одержати четвертий транш, Києву необхідно буде прийняти поправки до закону "Про відновлення платоспроможності боржника або оголошення його банкрутом", які б полегшили можливості досудової санації і знизили рівень надмірних зобов'язань.
Крім того, з кінця вересня повинна бути почата публікація детальної інформації про банки, зокрема, якість активів і зобов'язань, власників.
Передбачається, що надходження шостого-восьмого траншів буде залежати від виконання кількісних і структурних критеріїв, які будуть затверджені під час чергового моніторингу виконання програми.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас