"Укртелеком" вважає економічно обґрунтованими тарифи на доступ до кабельної каналізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртелеком" вважає економічно обґрунтованими тарифи на доступ до кабельної каналізації

530
Найбільша телекомунікаційна компанія "Укртелеком" вважає економічно обґрунтованими нові тарифи на доступ до кабельної каналізації. Про це під час круглого столу "Актуальні питання регуляторної політики в сфері телекомунікацій" повідомив директор філії централізованих продажів послуг компанії Ігор Сиротенко.
"Ми стверджуємо, що наші тарифи економічно обґрунтовані", - підкреслив він.
Сиротенко також спростував заяви про те, що компанія не надає приватним операторам доступ до каналів, щоб не допустити їх до перспективних об'єктів.
Він нагадав, що "Укртелеком" уже пішов на поступки і додав до нових тарифів на бронювання, доступ і використання місця в кабельній каналізації окрему позицію для кабелю діаметром до 12 мм (включно).
Тарифи для кабелю 12 мм нижчі від нових тарифів для кабелю 20 мм приблизно в 2,8 рази.
У свою чергу, в.о. голови Національної комісії регулювання зв'язку Володимир Звєрєв зазначив необхідність узгодження взаємоприйнятого рішення в цьому питанні "Укртелекомом" та іншими учасниками ринку найближчим часом.
"Потрібно знайти той консенсус, який усі очікують. Комісія вже звернулася й до "Укртелекому", і до адміністрації зв'язку із проханням ніяких різких рухів не робити, і я думаю, що наше звернення буде почуто й ті наміри конструктивно вирішити це питання, вони досягнуть мети", - сказав він.
Раніше НКРЗ звернулася до "Укртелекому" із проханням обґрунтувати підвищення тарифів на доступ до кабельної каналізації.
НКРЗ вирішила звернутися до компанії у зв'язку із численними скаргами операторів на значне підвищення тарифів.
Оператори вважають, що підвищення тарифів на доступ до кабельної каналізації може негативно позначитися на обсягах та якості послуг, які надаються споживачам, крім того, це може спричинити скорочення інвестиційних ресурсів і темпів розвитку мереж і впровадження нових послуг.
Як повідомлялося, компанії "Датагруп" і Vega просять Кабінет Міністрів, Антимонопольний комітет, НКРЗ і комітет Верховної Ради із транспорту та зв'язку вивчити підвищення "Укртелекомом" тарифів на кабельну каналізацію.
Раніше "Укртелеком" підвищив вартість тарифів на послуги кабельної каналізації в 6-8 разів, що, на думку інших учасників ринку та Інтернет асоціації (ІнАУ), може привести до втрати конкуренції, тому вони виступають за державне регулювання цін на доступ до кабельної каналізації.
17 липня Кабмін схвалив розроблений НКРЗ новий порядок доступу до кабельної каналізації електрозв'язку, а на засіданні 23 липня НКРЗ затвердила цей порядок.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас