ЖЕКам заборонять брати плату за свої послуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЖЕКам заборонять брати плату за свої послуги

Казна та Політика
1935
Міська опозиція направила черговий позов на київську мерію. Приводом для цього стало розпорядження КМДА про введення плати за послуги ЖЕКів.
Розпорядження КМДА №74 від 21 січня цього року "Про затвердження переліку платних послуг, які надаються комунальними підприємствами житлового господарства міста і районів у місті Києві" було підписано заступником градоначальника Броніславом Стичинським 21 січня 2009 року. У документі зазначено 77 послуг, які повинні надаватися ЖЕКами тільки на платній основі. Серед них – видача копії поверхового плану (47 гривень за штуку), видача копії технічного паспорта квартири (63 гривні), складання акту обстеження технічного стану квартири у випадку затоплення або пожежі (133 гривні) та ін. послуги.
Скасувати це розпорядження зажадала міська прокуратура. У червні вона подала протест проти цього документа, аргументуючи його тим, що в переліку платних послуг виявилися не тільки додаткові послуги ЖЕКов, але й основні. Термін обов'язкового реагування на цей протест минув 3 липня, але міська мерія не відхиляє і не задовольняє протест. Так як міська прокуратура не подала позов до суду, це зробила міська опозиція. Перед цим блок Кличка звернувся із запитом у Міністерство житлово-комунального господарства, де підтвердили, що даний перелік послуг є незаконним.
Представники ЖЕКів, у свою чергу, говорять про те, що дане розпорядження в будь-якому разі невигідно з економічної точки зору: мешканці практично не замовляють послуги з підготовки документів. Користуються попитом тільки сантехнічні роботи, але і їх замовляють в основному пільговики, тому надаються вони безкоштовно. Люди, які можуть заплатити, у ЖЕКи не звертаються.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас