Україна застосує жорсткі санкції до боржників за комунальні послуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна застосує жорсткі санкції до боржників за комунальні послуги

Казна та Політика
8064
На вимогу МВФ Україна введе жорсткі санкції до споживачів, які не платять за газ і комунальні послуги.
Як повідомило виданню високопоставлене джерело в Секретаріаті Президента, Кабмін має намір ввести штрафи за несвоєчасну оплату газу і житлово-комунальних послуг населенням. Уряд взяв на себе таке зобов'язання в рамках домовленостей із МВФ про виділення третього траншу кредиту stand-by ($3,3 млрд).
За словами співрозмовника, штрафи можуть бути введені орієнтовно наприкінці вересня. До цього часу Кабміну необхідно "проштовхнути" необхідні зміни в низку законів. Введення системи фінансових санкцій повинне збігтися з 20%-вим підвищенням цін на газ і комунальні послуги. Таким чином, штрафи повинні мінімізувати зростання заборгованості населення за газ і послуги ЖКГ, яке, на думку експертів, буде спостерігатися з підвищенням тарифів.
Уповноважений Президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський повідомив, що для введення системи санкцій за несвоєчасну оплату газу та житлово-комунальних послуг населенням необхідно внести поправки в три закони. Зокрема, "Про теплопостачання", "Про тимчасову заборону стягнення із громадян України пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги" (його треба скасувати), а також у Закон "Про житлово-комунальні послуги".
Якою буде методика визначення розміру штрафів - поки не ясно.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас