"Газпром" виступив проти підвищення ПВКК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" виступив проти підвищення ПВКК

Енергетика
332
Голова "Газпрому" Олексій Міллер виступив проти підвищення податку на видобуток корисних копалин (ПВКК) і запропонував ввести мито на імпорт газу. Про це він заявив під час зустрічі із прем'єр-міністром Володимиром Путіним, на якій зайшла мова про пропозицію деяких членів уряду змінити шкалу ПВКК і мита.
"Як Ви розцінюєте ці пропозиції, маючи на увазі, звичайно, що ми повинні подумати про дохідну частину бюджету для того, щоб нам виконувати всі зобов'язання, насамперед соціального характеру?", - запитав у Міллера Путін.
"Я вважаю, що пропозиції в цей час поки не обґрунтовані, - відповів голова "Газпрому". - Думаю, що з урахуванням збільшення обсягу поставок і на європейський ринок, і на внутрішній ринок, ми можемо досягти того ж результату відносно тих цифр, які запланував Мінфін. Впевнений, що так воно і буде".
"Вважаю за доцільне розглянути питання про введення імпортного мита на закупівлю газу "Газпромом" за кордоном. Це може стати додатковим джерелом надходжень у федеральний бюджет", - додав Міллер.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас