Мінфін РФ пропонує з 2010р підвищити ПВКК на газ, експортні мита на газ і нафтопродукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін РФ пропонує з 2010р підвищити ПВКК на газ, експортні мита на газ і нафтопродукти

Енергетика
187
Мінфін РФ шукає додаткові джерела доходів федерального бюджету на 2010 рік в обсязі 500 млрд рублів і пропонує підняти для цього ПВКК на газ, експортні мита на газ, нафтопродукти і низку інших товарів, а також акцизи на алкогольну продукцію і тютюн, повідомили джерела в міністерстві.
За словами одного з них, Мінфін спочатку пропонував з 2010 року підвищити ПВКК на газ із 147 до 255 рублів за тис. кубометрів, щоб одержати додатково 50 млрд рублів доходів. Однак ця пропозиція була заблокована і Мінфін запропонував підвищити ПВКК до 162 рублів за тис. кубометрів. За попередніми розрахунками, це дасть федеральному бюджету порядку 7 млрд рублів додаткових доходів і дозволить одержати від ПВКК на газ в 2010 році близько 80 млрд рублів.
Ще приблизно 53 млрд рублів передбачається одержати в результаті підвищення експортного мита на газ із 30% до 35%, повідомив співрозмовник.
Інше джерело сказало, що 15-16 млрд рублів додаткових доходів передбачається одержати в результаті підвищення експортних мит на нафтопродукти. За його словами, розглядалися різні варіанти, у тому числі підвищення мит у середньому на 1,5% по кошикові нафтопродуктів, підвищення мит на темні нафтопродукти на 5% і підвищення мит на дизельне паливо. "Усі варіанти виходять із необхідності одержати додаткові доходи в розмірі 15 млрд рублів", - підкреслив співрозмовник.
За його словами, планується також підвищити мита на низку інших товарів.
Ще одне джерело повідомило, що акцизи на алкоголь і тютюн передбачається підвищити в 2010 році прискореними темпами в порівнянні з раніше закладеними в бюджеті на 2009-2011 роки. Однак нові ставки та обсяг доходів, які передбачається отримати, він не назвав.
"Розглядалася можливість підвищити акцизи на нафтопродукти не з 2011 року, як передбачалося, а з 2010 року, але від цього відмовилися, оскільки акцизи прямо впливають на ціну палива", - відзначив співрозмовник. Він також нагадав, що з 2011 року планується встановити диференційовані ставки акцизів на нафтопродукти залежно від класу палива.
Крім того, планується для одержання додаткових доходів підвищити ставки держмит з 2010 року, повідомило одне із джерел, відмовившись уточнити деталі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас