Перший заступник міністра ЖКГ: Альтернативою подорожчання житлокомпослуг у Києві є зниження їх собівартості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший заступник міністра ЖКГ: Альтернативою подорожчання житлокомпослуг у Києві є зниження їх собівартості

285
Альтернативою підвищенню тарифів на житлово-комунальні послуги в Києві є зниження собівартості цих послуг, а також поліпшення менеджменту Київської міської державної адміністрації, впевнений перший заступник міністра з питань житлово-комунального господарства, начальник державної житлово-комунальної інспекції Олександр Мазурчак.
"Київ – унікальне місто, де "Київенерго" і "Київводоканал" є монополістами і мають можливість утримувати найнижчі тарифи, однак ніхто нічого не робить, щоб зменшити собівартість послуг", - заявив він на прес-конференції.
Так, згідно із представленими розрахунками, тарифи для юридичних осіб, офіси яких розташовані в правобережній і лівобережній частині міста, на опалення різняться майже в 2 рази. Це обумовлено тим, що на лівому березі, де тарифи на опалення становлять 11 грн за 1 кв. м, ці послуги надає Дарницька ТЕЦ, а на правому березі, де тариф становить 20 грн за 1 кв. м, – "Київенерго".
Крім того, на сьогоднішній день у Києві найнижчий показник оснащення будинків лічильниками теплоенергії.
Так, у Києві всього 22% будинків оснащені такими лічильниками, а в Івано-Франківську – 98%, що дозволило знизити тарифи на опалення в нинішній опалювальний сезон в 2 рази, у зв'язку з тим, що зима була відносно теплою.
О.Мазурчак відзначив, що Кабінет міністрів пропонував "Київенерго" кошти на енергозбереження в сумі 50 млн грн, які, у тому числі, можна було направити на встановлення лічильників, однак Київ відмовився від цих коштів, оскільки "нікому не вигідно ставити лічильники".
При цьому він відзначив, що від підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в Києві виграє в остаточному підсумку мер Києва Леонід Черновецький, який слідом за розпорядженням про підвищення тарифів підписав розпорядження про виділення безготівкової допомоги малозабезпеченим киянам.
За його словами, на таку допомогу можуть претендувати 350 тис. киян, для яких "мер особисто залишив старі тарифи".
Разом з тим Л.Черновецький одночасно із цим розпорядженням повинен був подати проект рішення на розгляд Київради про виділення відповідних коштів з міського бюджету.
Він також підкреслив, що на сьогоднішній день "є абсолютно непрозорою схема, хто є власником "Київенерго".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас