ЄС оштрафував учасників хімічного картелю на 61 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС оштрафував учасників хімічного картелю на 61 млн євро

198
Антимонопольні органи Європейського союзу винесли рішення про покарання семи хімічних компаній на 61 млн. євро ($86 млн.) за цінову змову на карбід кальцію і гранули магнію, що використовуються при виробництві сталі. Про це пише Forbes.
Голландська компанія Akzo Nobel NV уникла покарання, оскільки саме вона повідомила про створення картелю, говориться в офіційному повідомленні Європейської комісії.
Єврокомісар ЄС із питань конкуренції Неллі Кроес (Neelie Kroes) уточнила, що в результаті цієї змови з 2004 по 2007 роки постраждали багато промислових підприємств по всій Європі. Це завдало серйозний економічний збиток "промисловій базі ЄС", відзначила вона.
Найбільшим штрафом у розмірі 19,6 млн. євро покарана словацька компанія Novacke chemicke zavody, німецька SKW Stahl-Metallurgie заплатить 13,3 млн. євро, HSE of Slovenia – 9,1 млн. євро, німецько-австрійська група Ecka Granulate - 6.4 млн. євро і німецька Almamet – 3,04 млн. євро.
Ще двом компаніям, що співробітничали з європейськими антимонопольниками, удалося знизити розмір штрафу. Так, австрійській Donau Chemie доведеться виплатити в європейський бюджет 5 млн. євро, а німецькій Evonik Degussa – 4,68 млн. євро.
Регулятори відзначили, що компанії домовлялися про фіксовану ціну на порошок карбіду кальцію і гранул магнію. Європейський ринок цих хімічних речовин оцінюється в 175 млн. євро.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас