Скільки пропонують фінансовим директорам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки пропонують фінансовим директорам

7974
Середній заробіток фінансових директорів у київських компаніях на сьогоднішній день становить 12000 гривень. Такі дані представлені в дослідженні, проведеному порталом з працевлаштування Superjob.
Кандидати, що вперше претендують на посаду фінансового директора, повинні мати профільну вищу освіту, атестат професійного бухгалтера і стаж роботи як головного бухгалтера або його заступника не менше 3 років. Керівники-початківці фінансових підрозділів зобов'язані демонструвати відмінне знання методів аналізу господарсько-фінансової діяльності, бухгалтерського, податкового і цивільного законодавства, бути компетентними в сфері управлінського, бухгалтерського і податкового обліку, бюджетування, планування. Зарплати фінансових директорів, що не мають досвіду роботи на даному поприщі, у Києві стартують із 6000 гривень.
На зарплату від 10000 до 15000 гривень можуть претендувати кандидати, що мають досвід роботи на цій посаді не менше 2 років. До них висуваються такі вимоги: поінформованість у специфіці фінансової діяльності в певній галузі (будівництво, виробництво, торгівля тощо), досвід роботи в ній не менше 3 років. Також будуть потрібні навички проведення аналізу фінансово-господарчої діяльності компанії і досвід управлінської діяльності в сфері фінансів. Нерідко додатковою вимогою з боку роботодавців стає знання англійської мови на розмовному або вільному рівні.
Фінансові директори зі стажем роботи не менше 5 років у холдингу, великій організації або компанії з філіальною мережею, що мають досвід впровадження автоматизованих систем керування, заробляють у Києві до 30000 гривень. Додатковими вимогами до таких фахівців можуть стати наявність ступеня MBA або другої освіти в сфері менеджменту, досвід формування звітності з МСФО або навички антикризового управління.
Більшість кандидатів посади керівника фінансового підрозділу – громадяни середнього і старшого покоління: претенденти у віці від 30 до 40 років становлять 52% від загального числа фахівців, у віці від 40 до 50 – 33%. Під час дослідження ринку праці не трапилося жодного фінансового директора без вищої освіти. Жінок у даній сфері зайнято лише трохи більше, ніж чоловіків: 53% проти 47%. Англійською мовою вільно володіють 28% фінансових директорів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас