Секретаріат заявляє про зацікавленість США у якнайшвидшому запуску "Одеса-Броди" у напрямку Бродів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Секретаріат заявляє про зацікавленість США у якнайшвидшому запуску "Одеса-Броди" у напрямку Бродів

276
Секретаріат Президента заявляє про зацікавленість США в якнайшвидшому запуску нафтопроводу "Одеса-Броди" у напрямку Бродів (в аверсному режимі). Про це говориться в повідомленні головної служби інформаційної політики Секретаріату.
"Віце-президент США (Джозеф Байден) заявив про зацікавленість його країни в якнайшвидшій реалізації проекту поставок каспійської нафти в Україну та інші європейські країни на основі проектного (аверсного) використання нафтопроводу "Одеса-Броди", - сказано в повідомленні.
При цьому в повідомленні не уточнюється, чому США проявляють таку зацікавленість.
За словами голови Секретаріату Віри Ульянченко, під час переговорів у рамках візиту Байдена українська та американська сторони зійшлися в підходах до реформування енергетичного сектору України, погодилися розширювати на конкурсних основах участь західних компаній у забезпеченні України ядерним паливом і створенні власного виробництва такого палива.
Крім цього, позитивну реакцію Байдена викликав заклик Президента Віктора Ющенка до американських компаній брати участь у модернізації української газотранспортної системи.
Ульянченко висловила впевненість, що практичне співробітництво між Україною і США буде і далі розвиватися із усіх питань, що становлять взаємний інтерес.
Як повідомлялося, Байден вважає, що проведення Україною реформи енергетичного сектору здатне скоротити залежність країни від зовнішніх постачальників енергоресурсів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас