Moody's дає негативний прогноз для сталевої галузі Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's дає негативний прогноз для сталевої галузі Європи

401
Прогноз для європейської сталевої галузі - негативний, що відбиває слабкий попит, який, швидше за все, не покращиться найближчим часом, повідомило міжнародне рейтингове агентство Moody's.
Також малоймовірно, що найближчим часом низькі ціни на сталь відновляться до рівнів, необхідних для одержання прибутку в довгостроковій перспективі.
"Більше того, на рейтинги емітентів тисне погіршення фінансової гнучкості компаній", - відзначається в огляді агентства "Прогноз європейської сталевої галузі", який виражає очікування Moody's щодо фундаментальних кредитних умов у даному секторі в наступні 12-18 місяців.
"Moody's очікує, що європейська сталева галузь залишиться під тиском у недалекому майбутньому, але визнає, що спад, можливо, нарешті досяг дна", - заявив старший віце-президент Moody's Corporate Finance Group і автор звіту Меттіас Хеллстерн.
"Однак відновлення, як очікується, буде повільним, тому що реальний попит на сталь зменшився приблизно на 20-25% і ціни, за прогнозами, лише незначно збільшаться в середньостроковій перспективі", - додав він.
Вартість гарячекатаних рулонів у Європі впала до 320-350 євро за тонну з 800 євро, зафіксованих у деякі місяці 2008 року, і тільки недавно трохи піднялася і досягла 400 євро, відзначає агентство. Крім того, виробництво сталі між вереснем і груднем минулого року в ЄС скоротилося на 47%, а в СНД між серпнем і груднем - на 44%, і ознак поліпшення ситуації в першому півріччі не видно.
"Проте Moody's впевнений, що подальший спад, як у плані вартості сталі, так і обсягів, малоймовірний, оскільки ціни та виробництво залишалися досить стабільними останні кілька місяців", - вважає М.Хеллстерн.
Він прогнозує, що "вартість сталі, імовірно, буде залишатися низькою протягом декількох кварталів через перепоставки і відсутність очікуваного сильного відновлення світової економіки в короткостроковій перспективі".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас